Back to Campaigns

Да превърнем в книжки овластяващия жените подход 'Мога сама'


Фондация Emprove набира средства за отпечатване на подхода “Мога сама”* на книжен носител. 

“МОГА САМА” е кампания за създаване на силна мрежа за подкрепа на жени, преживели насилие, и за превенция на насилието на национално ниво. Тя работи и за цялостна промяна на обществените нагласи, като хвърля светлина върху огромната сила на жената сървайвър*.
В сърцето на кампанията стои колекция от изпитани насоки и практики под името “Мога сама”, изготвена от психолозите и менторите в Emprove. Това, което прави този подход наистина ефективен, е приносът на ЖенитеSurvivors, които от самото начало са въвлечени в създаването и тестването му. “Мога сама” стимулира женската сила чрез един от най-важните ресурси за личната им самоувереност. С негова помощ жените имат възможност да отключат вътрешния си, често потискан, потенциал, възможност за финансова независимост и правото на самостоятелен, достоен и щастлив живот след преживяно насилие.

Следваща основна стъпка в кампанията е “Мога сама” турне из различни точки на България за запознаване на местните общности с овластяващия подход. За целта е нужно отпечатването на “Мога сама” в лесна за споделяне и лесна за възприятие книжка. В България има огромен недостиг на кризисни центрове, а държавен ресурс за подкрепа след кризата не съществува. Веднъж излязла от кризисния център, жената има нужда от специализирана помощ в лицето на ментори, терапевти, а не на последно място и ОБЩНОСТ от други жени, преминали по същия път, за да изгради наново живота си. 

Турнето за пробуждане на женската сила ще посети градове и населени места с ограничена подкрепа по темата за насилието и живота след кризисен период. Водеща цел на кампанията е чрез обучения по доброволчество, споделяне на опит и ресурси от страна на терапевтите и ЖенитеSurvivors, на място да бъдат сформирани екипи от локални представители на “Мога сама”. 

Убедили сме се от личен опит, че съществува нарастващата мрежа от граждани, психолози и специалисти, които ИСКАТ и МОГАТ да събудят суперсилите на тези жени. Предаването на книжката от ръка на ръка ще ни помогне да въведем подхода по по-достъпен начин на места, в които книжното тяло все още има по-голямо въздействие в сравнение с дигиталния формат на “Мога сама”. 

*ЖенитеSurvivors е първата българска общност от жени, успели да се спасят от домашно насилие, за жени, поели към промяна и нов живот.

Повече за Мога Сама: https://emproveproject.com/moga-sama/ 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Нора Христова
Donated so far
 3,000  лв.

Goal amount
 3,000  лв.
End of Campaign
29.04.2024
Donor(s)
5

Category : Човешки права

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация Emprove

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  1,400  лв.
Елена  100  лв.
Павел Иванов  600  лв.
Anonymous donor  850  лв.
Силвена Гарелова  50  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
Благотворително канче с красива
илюстрация от Антония Мечкуева и totebag
РаноБудна

Total: 20 gift/s/.
 

Donate 100 lv. and get:
Сребърна брошка от Надя Розева

Total: 10 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Нора Христова

Campaign QR Code

Да превърнем в книжки овластяващия жените подход 'Мога сама' - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта