Back to Campaigns

Бъдеще без страх


Може ли да се измери болката? Забравя ли се шамарът? Колко струва да се спасиш?

Не можем да измерим болката, нито да изтрием спомена от преживения ужас, но можем да видим жертвата зад поредната статистика. Защото зад числата в статистиките за пострадали от насилие момичета и жени, стоят истински хора с истински истории, истински сълзи и протегнати за помощ ръце.

През изминалата година успяхме да помогнем на 53 млади момичета и жени, жертви на насилие. Подкрепете нашата мисия, за да продължаваме да даваме шанс за бъдеще без страх.

Имаме нужда от 6 000 лв., които ще разпределим към две от нашите услуги - центровете ни в кв. Орландовци и с. Малки Искър. Всеки от двата центъра има специфика на подходите и целевите си групи, но целта винаги остава една и съща – помощ на пострадалите от насилие млади момичета и жени. В Семеен център ПОСОКА в кв. Орландовци работата е насочена към превенция на ранните бракове и подкрепата за млади момичета. В Семеен център КОНКОРДИЯ в с. Малки Искър нашите социални работници и психолози са фокусирани върху организирането на групи за взаимопомощ, където обсъждат с младите момичета и жени как да разпознават насилието, към кого да се обърнат при нужда и как да защитават правата си.

В рамките на дейността ни ще обхванем широк спектър от теми, свързани с насилието – домашното насилие, сексуално насилие, насилието на работното място или в училище.

Рони ще навърши скоро 15 години, но няма  да посрещне рождения си ден като обикновено 15-годишно момиче. Изоставена в институция като бебе от наркозависимата си майка, Рони попада в семейството на садистична двойка, където е подложена на емоционален, физически и сексуален тормоз. Успява да избяга от осиновителите си, само за да попадне в лапите на нов „приятел“, който е повече от 10 години по-възрастен от нея. Рони отново е жертва на емоционално и физическо насилие. Тя има огромна нужда от терапевтична подкрепа, за да успее да преодолее травмите си и да има по-добър живот. С нашата помощ Рони има шанс да посрещне следващия си рожден ден като независимо и щастливо младо момиче.

Силвия е едва на 13 години, когато бяга от вкъщи и се омъжва. Дете пораснало без време, днес 17 години по-късно, тя вече е майка на шест деца. Без образование и трудов стаж, тя е оставена без никаква перспектива в живота. Това, което има, е голяма й мечта – дъщеря й да не последва нейната съдба. С достатъчно подкрепа и помощ от социалните работници, дъщерята на Силвия има истински шанс да надмогне порядките на консервативната общност, от която идва и да порасне като силна и независима жена, която сама избира пътя си.

Подкрепете нашата мисия в помощ на пострадалите от насилие млади момичета и жени, за да им помогнем да живеят без страх.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Ивета Бебова
Donated so far
 490  лв.

Goal amount
 6,000  лв.
End of Campaign
31.03.2024
Donor(s)
5

Category : Човешки права

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: КОНКОРДИЯ България

Donors

Donor Name
Amount
Десислава Иванова  200  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Георги Андреев  20  лв.

Giveback details


Donate 6000 lv. and get:

Total: 0 gift/s/.
All giveback are sold.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Ивета Бебова

Campaign QR Code

Бъдеще без страх - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта