Back to Campaigns

Помогни на деца в нужда да участват в историческа обиколка на Хисаря


След Велики Преслав идва ред на Хисаря! Любопитството на децата, съчетано с възможността сами да изследват и преживяват са факторите, които ни карат да искаме да продължим това, което започнахме миналата година. Тогава благодарение на подкрепата на доброволци изпратихме момичета и момчета на археологически разкопки във Велики Преслав. Децата научиха много, видяха нови неща и имат незабравими спомени. Сега започваме нова кампания, като целта е да включим деца от нашата школа в образователна програма, свързана с историята на Хисаря.

Нека да се обединим и да дадем възможност на деца от семейства в нужда да придобият нови знания на място, да подобрят своята увереност и независимост и да стимулираме тяхното любопитство чрез среща с историята лице в лице. Това са ученолюбиви деца, които рядко или вообще не ходят на почивка, екскурзия, кино или театър.

За да изпратим своите най-заслужили ученици, които се трудят неуморно през учебната година, трябва заедно да съберем средства. Престоят на едно дете за четири дни е 430 лева (включва две нощувки, храна и транспорт). Намерението ни е да изпратим 12 деца, за което са необходими 5160 лв.

От всички нас зависи колко деца ще успеем да изпратим.

Пътешествието в историята в Хисаря ще е през април 2024 г.

---------------------

"Дари знание" започна като страничен проект на Фондация „Добро за всеки“ - това стана през октомври 2022 г. с уроци по математика, български и английски език, водени от доброволци. Отдадеността на учителите, желанието на децата да учат и подобряването на резултатите им в училище, допринесоха в началото на 2023 г. да бъде регистрирана Фондация „Дари знание“.

Дейността ни включва: дарения на техника, помагала и книги за читалища и библиотеки; дарения на учебни пособия за деца в неравностойно положение; целогодишни групови занятия за ученици в различна възраст; и др.

Започнахме с малка група деца в едно помещение, а в момента децата са 76, а помещенията - 6. Вече получаваме и редовна подкрепа от дарители, както и от малки и големи фирми.

Отчета за учебната 2022-23 г. можете да видите тук.

Всякакви подробности за целите и пътя на "Дари знание" можете да намерите в сайта ни: https://dariznanie.bg/

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Мариана Костова
Donated so far
 80  лв.

Goal amount
 5,160  лв.
End of Campaign
31.05.2024
Donor(s)
1

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Дари знание"

Donors

Donor Name
Amount
Елица Иванова  80  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Мариана Костова

Campaign QR Code

Помогни на деца в нужда да участват в историческа обиколка на Хисаря - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта