Back to Campaigns

Юбилейно бягане с кауза – стипендия за студент в МУ Плевен


По традиция, десетият Маратон на приятелството в Плевен отново има благотворителна кауза – да осигури стипендия за студент в Медицински университет, Плевен като част от програмата Готови за успех“ на фондация BCause. Помощта е предвидена за студент с отличен успех, изгубил единия или двамата си родители или израснал в специализирана институция. 

Маратонът подкрепи „Готови за успех“ и миналата година, а един от студентите, за чиято стипендия бяха набрани средства през 2019 г., вече е дипломиран лекар – а също и  един от хората, завършили с най-висок успех във випуска си. 

„Решихме с десетото юбилейно издание на Маратон на приятелството Плевен 2024 отново да подкрепим бъдещ лекар – млад човек, който е избрал медицината за свой път и призванието да помага“, казва Станимира Георгиева от социалното предприятие „Айс-Оупън“, съорганизатор на събитието.

През годините Маратонът на приятелството в Плевен традиционно подкрепя благотворителни каузи в помощ на деца с интелектуални затруднения, хора с различни възможности и младежи в неравностойно социално положение. Вярваме, че по този начин помагаме за създаването на една по-сплотена и толерантна общност, в която всеки се чувства приет и има възможност да допринася. 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Маратон на приятелството Плевен 2024
Donated so far
 1,159  лв.

Goal amount
 3,000  лв.
End of Campaign
30.09.2024
Donor(s)
1

Category : Образование / наука

Legal state: SELF-HELP GROUPS

Beneficiary: Маратон на приятелството Плевен

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  1,159  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Маратон на приятелството Плевен 2024

Campaign QR Code

Юбилейно бягане с кауза – стипендия за студент в МУ Плевен - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта