Back to Campaigns

Коледни чудеса за самотни деца


Набираме средства за Коледни чудеса за уязвими деца.

Коледа е семеен празник, но какво става с децата, които нямат родители и близки? Как прекарват празника семействата, които живеят на ръба на оцеляването и няма възможност дори за основни продукти? Те са хора като всички останали и също имат нужда от топлина и добро отношение. Но топлината и доброто често ги подминават… Затова нашата организация започва акции в помощ на деца в общински домове, както и няколко уязвими семейства с малки деца от град Своге. Всички те очакват Коледа с надежда този път преживяването да е по-цветно, по-топло и поне малко да прилича на това, което са виждали само по филмите – светъл и уютен дом, празнична украса, уханна трапеза, спокойствие и усмивки. А защо не и подаръци! 

За да превърнем в реалност тази коледна мечта, имаме нужда от съпричастност и реална помощ. Казано накратко – набираме средства за Коледни чудеса за уязвими деца. Целта е да съберем 4000 лева за закупуване на лакомства, баници с късмети, декорация, конфети и малки изненади за всички деца от нашата грижа. Имаме желание да създадем тържествено посрещане на Коледа и Нова година и да внесем уют и радост за тези, на които е било писано да израснат без родители или са ощетени от съдбата. 

Кои сме ние - доброволци от фондация „Програма Генерация“ и подпомагаме уязвими деца, като се стремим да осигурим за тях условия за личностно развитие, подготовка за училище, насочване към подходяща професия. Това не се предоставя от държавата – нейните грижи се ограничават до подслон и изхранване. Затова се стараем да подготвяме децата за всичко, което ги очаква, когато напуснат социалната система, в която живеят сега. Обикновено това се случва, когато младежите навършат 18 години. 

За тази цел развиваме менторска програма за доброволци, които подкрепят индивидуално децата и са тяхна опора днес и след навършване на пълнолетие. Всички ресурси за развитието на децата се осигуряват от дарения. Организираме уроци и обучения, културни мероприятия, почивки и приключенски екскурзии за младежите. И не на последно място средства за създаване на уют и веселие при честване на общи и лични празници. С всичко, което правим за уязвимите деца и семейства, можете да се запознаете на нашата интернет страница: https://generation-program.com 

Ето, сега се задават най-вълнуващите празници в годината – Коледа и Нова година. Помогнете ни да дарим радост и на тези деца! Благодарим в аванс на всяко добро дарителско сърце!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Катерина Мечева
Donated so far
 2,049  лв.

Goal amount
 4,000  лв.
End of Campaign
29.12.2023
Donor(s)
7

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Програма Генерация"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  500  лв.
Ралица Димитрова  79  лв.
Христина Христова  35  лв.
Anonymous donor  200  лв.
АСБИС България ЕООД  1,000  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Катерина Мечева

Campaign QR Code

Коледни чудеса за самотни деца - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта