Back to Campaigns

Мисия 'Коледна звезда' в подкрепа на деца без родители


Мисия „Коледна звезда“ в подкрепа на деца без родители


„Коледна звезда“ е проект, който вече 17 години се осъществява от фондация „Радост“ при Енорийски център към храм „Покров Богородичен“, София. Целта на проекта е набиране на средства за летни лагери, екскурзии и хранителни продукти за деца от институции, от бедни райони в страната и за хора с интелектуални затруднения. В инициативата през годините самите деца от социалните домове, подпомагани от доброволци и ученици от различни училища, творят коледни картички, които се продават на благотворителни коледни базари. Със събраните средства децата ходят на летни лагери и екскурзии, за тях това е единствената възможност да отидат на море или планина. От стартирането на кампанията през 2005 г. до момента стотици деца са преживели незабравими мигове и след това са споделили радостта и благодарността от получената подкрепа.

Чрез кампанията по набиране на средства даваме възможност на всеки, който иска да подаде ръка на децата, но няма как да закупи картички, да дари и продължи веригата на Доброто.

Koи са децата? Средствата се разпределят между 100 деца в нужда от: ЦНСТ „Констанца Ляпчева” в гр. Долна баня, ЦНСТДБУ в гр. Самоков, Защитено жилище „Савина“ в гр. София и социално слабите деца от с. Беброво, община Елена. За много от тях лагерът през идващото лято ще е първият повод да излязат извън населеното им място. За да сбъднат желаната от тях лятна ваканция, децата рисуват коледни картички няколко месеца в годината, като така се учат на труд и самостоятелност.

През кампания 2022-23 събраните средства са разпределени между четирите центъра. Децата от ЦНСТДБУ Самоков и тази година успяха да се насладят на морски лагер в с. Равда. Екипът и потребителите на ЦНСТ "К. Ляпчева" изказват най-искрени благодарности на "Коледна звезда", които за поредна година осигуриха транспорта за летния отдих до морето, където децата прекараха една седмица в незабравими преживявания и спомени, и създадоха много нови приятелства. ЦНСТ за деца гр. Долна баня тази година за използвали средствата за закупуване на кухненски уреди и хранителни продукти. Учениците от Основно училище "Христо Ботев" с. Беброво бяха на море в "Златни пясъци" и благодарят на "Коледна звезда" за сбъднатите детски мечти! Младежите от Защитено жилище „Савина“ са използвали парите за различни екскурзии, споделя координаторът на „Коледна звезда“ Дарина Врановска.

Сърдечно благодарим на всеки един човек, дарил средства или закупил от нашите рисувани картички! Вие помогнахте за осъществяване на нашата мисия "Да усмихнем децата"!

Повече за дейността на „Коледна звезда“ и снимки от миналите кампании можете да видите във фейсбук-групата „Коледна звезда“.

От всички нас зависи надеждата на „Коледна звезда“ да изгрее и следващата година в сърцата на децата! Най-голямото щастие ще е да видим отново усмивките на децата, които отразяват благодарността и радостта им!

Дар за дарител: всеки, дарил сума над 30 лв. за „Коледна звезда“ ще получи дар – нарисувана специално за него коледна картичка от сърце и детски ръце!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Мария Явашева
Donated so far
 6,115  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
28.02.2024
Donor(s)
13

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Радост"

Donors

Donor Name
Amount
Farukh Issin  50  лв.
Anonymous donor  620  лв.
ЧДГ Албертино  500  лв.
АСБИС България ЕООД  1,000  лв.
ГАН Софтуер Сървисис  830  лв.

Giveback details


Donate 30 lv. and get:
картичка

Total: 20 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Мария Явашева

Campaign QR Code

Мисия 'Коледна звезда' в подкрепа на деца без родители - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта