Back to Campaigns

Подкрепете новия ни проект #КоткитеНаСофия


В България има сериозен проблем с популациите на бездомните котки, но няма статистика за неговия мащаб и не се предприемат мерки на национално ниво за справяне с него. ЧЕТИРИ ЛАПИ стартираха първата систематична програма #КоткитеНаСофия за овладяване на популацията на бездомни котки съвместно със Столична община. Този дългосрочен проект включва редовни проучвания на котешките популации, масово кастриране и повишаване на осведомеността на собствениците на котки относно проблема. С трайното намаляване на популацията на бездомните кучета в София, нарасна броят на бездомните котки, които изместват кучетата от техните обитания и населяват все по-големи територии. Те имат вече и по-богати хранителни ресурси, както и все по-често са обгрижвани от живущите в района граждани.

Голяма част от работата по проекта #КоткитеНаСофия се извършва в Клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Банкя. Само през 2022 година там са кастрирани и върнати на местообитанието им 2 233 котки. На онези, които не могат да продължат да живеят на улицата поради установени медицински проблеми, се оказва ветеринарна помощ и се търси дом. За изминалата година сме помогнали по този начин на 24 мъркащи приятели.

След предварително записан час всеки жител на столицата може да доведе в Клиниката в Банкя бездомно или дворно куче или коте. Кастрациите са напълно безплатни за гражданите, обгрижващи животните, единственото условие е те да се намират на територията на Столична община.

В допълнение към дейностите, извършвани от екипа от ветеринарни специалисти на ЧЕТИРИ ЛАПИ, всяка година раздаваме ваучери за кастрация в партньорски клиники в София. Ваучерите са безплатни и са предназначени за приятелите на животните, които искат да помогнат за регулирането на котешката популация в София, като направят най-доброто за бездомните опашатковци - да спрат безконтролното им размножаване и появата на нови беззащитни жертви на уличния живот, болестите и автомобилния трафик.

Проектът #КоткитеНаСофия се изпълнява с ресурсите на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ, чиято дейност се финансира изцяло от дарения.

С 5000 лева може да се осигури всичко необходимо за кастрацията на 100 котки.

С тази кампания фондацията се включва в Световното движение за празнуване на щедростта ЩедриятВторник 2023

gt logo 2022 01

 

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Мариана Витанова
Donated so far
 35  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
30.12.2023
Donor(s)
2

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: ЧЕТИРИ ЛАПИ България

Donors

Donor Name
Amount
Мария Павлова  25  лв.
Anonymous donor  10  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Мариана Витанова

Campaign QR Code

Подкрепете новия ни проект #КоткитеНаСофия - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта