Back to Campaigns

Щедростта дарява щастие


Ежедневно при нас идват жени, които са изгубили всичко и искат да започнат отначало. Нашата роля е да бъдем техния глас за думите, които са заседнали в гърлата им или да бъдем ръцете, на които да се опрат, за да се изправят. Всяка от тях има своята тежка история, която се опитва всячески да преобрази в нова възможност за спокоен и достоен живот.

Кампанията "Щедростта дарява щастие" ще набере средства в подкрепа на хуманитарната ни програма за пелени и хигиенни продукти за бебета и деца на уязвими бежански семейства.

Хуманитарната ни програма е сърцето на нашата мисия в подкрепа на бежанците, които се нуждаят от помощ и закрила. Помагаме им да се адаптират и интегрират в новата си среда и да има по-добри перспективи за бъдеще. Жените бежанки и децата им са преминали през изключителни и опасни ситуации по време на бягството си. Те се изправят пред реални заплахи за своя живот и здраве, но смело продължават напред в търсене на по-добър и по-сигурен живот. Подкрепата, предоставена от хуманитарната ни програма има жизненоважно значение. Тя е не само физическа, но и емоционална.

Ще ви разкажем една от нашите истории "Бягството от остров Самота". Провинция Хасака в северна Сирия граничи с Турция на север и Ирак на изток, в която живеят основно кюрди. От там започва и историята на една жена, която е принудена да напусне родната си земя и да премине по пътя на бежанците до България с надеждата да намери безопасност и закрила. Тя ни потърси, защото чула от приятелка за предлаганата от нас помощ на жени бежанки. Разказа ни за тежкия си живот в Сирия, където е израснала в бедно семейство. Спомените от детството са свързани с работа на полето, за да помогне с прехраната на семейството си. До момента, в който губи семейството си и остава сама. Тръгва и следва пътя на жената бежанка и тежката история на живота й продължава. В страната ни тя се сблъсква с нови предизвикателства, езикова бариера, културни различия и предрасъдъци. Но с голямата сила на волята търси своето щастие. Един ден среща любовта и обещания за по-добър живот. Получава и най-съкровения дар, става майка. За съжаление, понася нов удар от съдбата, когато бащата на детето ги изоставя след раждането и тя поема грижите за рожбата си сама. Въпреки разочарованията си, тя е щастлива, избягала е от остров Самота.  “Искам да помогна на дъщеря да има по-добър живот. Животът й ще е пълно с любов, щастие и успех”, казва през сълзи жената Щастлива е, защото държи в ръцете си най-щедрия дар. Нов живот, ново начало за по-добро бъдеще.

С тази кампания Съветът на жените бежанки в България се включва в Световното движение за празнуване на щедростта 2023.

gt logo 2022 01

#Giving Tuesday/ЩедриятВторник е ден, в който хората се обединяват, за да помогнат на тези, които се нуждаят. Този ден ни напомня колко силни можем да бъдем, когато се обединим за добра кауза!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Ралица Гьонкова
Donated so far
 450  лв.

Goal amount
 2,500  лв.
End of Campaign
05.12.2023
Donor(s)
3

Category : Бежанци / мигранти

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Съвет на жените бежанки в България

Donors

Donor Name
Amount
Валентин Кирилов  100  лв.
Пепа Пенева  50  лв.
Anonymous donor  300  лв.

Giveback details


Donate 100 lv. and get:
украшение изработено от бежанци

Total: 25 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Ралица Гьонкова

Campaign QR Code

Щедростта дарява щастие - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта