Back to Campaigns

Достъп до природата за хора с двигателни затруднения


Здравейте, това сме ние - смелчаците от „Ела и ти”.

Вече 6 години организираме събития, в които с помощта на доброволци помагаме на трудно или напълно неподвижни хора да достигнат до планински върхове, да плуват по реки и язовири, да полетят с крило, да участват в състезание по планинско бягане, да се спуснат в пещери, да се потопят в красотата на зимната планина, да посрещнат залеза на върха. Природата на нашата страна е красива и величествена и вярваме, че трябва да бъде достъпна за всички нас. Правим всичко възможно, без да щадим време и сили, за да можем да покажем това и на нашите приятели със затруднена или пълна неподвижност. А усещането да си причина за усмивката на лицето на друг човек е неописуемо. Ела и ти!

Имаме нужда от Вашата подкрепа, за да продължим да създаваме свят, в който невъзможното става реално, а думите равнопоставеност, толерантност и помощ са двигателите на тази магия.Предизвикателствата стават все по-големи, както и броят на участниците. Всеки път се разделяме с въпроса на нашите участници: „Кога е следващото събитие?”За да не вдигаме рамена, а да можем решително да кажем кога, имаме нужда от Вашата подкрепа. Поставихме си амбициозния план – всеки месец по едно събитие!

Защо го правим?

Интересът към събитията ни нараства постоянно. Разчупихме стереотипа и показахме на хората с увреждания един различен свят, на приятелска общност, по-екстремно преживяване и силни емоции. До момента сме успели да покажем недостъпни места, закътани в нашата природа на над 150 човека с увреждания и с подкрепата на над 450 доброволци. Бяхме на Седемте Рилски езера, в пещерите Съева дупка, Снежанка, Банковица и Проходна, качихме се няколко пъти на снежния Черни връх и достигнахме х. Вихрен с шейни, теглени от скиори, плувахме на водни колела в язовири и реки, прелетяхме с въжен тролей над Фотински водопади, посрещахме изгреви и изпращахме залези,  качихме се на Караджов камък, преминахме трудната пътеката до пещерата на Св. Иван Рилски, участваме всяка година в състезанието “По стъпките на Алеко” в отбори с нашите многобройни приятели с увреждания. А тази годна успяхме да достигнем до х. "Рибни езера" и до най-високия язовир "Калин" и до х. "Иван Вазов". Твзи събития бяха предизвикателство, защото успяхме да осигурим и високопроходими автомобили.

Каним всички желаещи да се включат в нашата кампания, за да тръгнем отново на един разЛичен планински поход във всички годишни сезони.Искаме отново да минем отвъд границите, разчупим стереотипа и покажем, че и те, хората с увреждания могат да имат едно по-различно и екстремно преживяване.

Ако някой каже НЕВЪЗМОЖНО! То ние всеки път отговаряме: не, ВЪЗМОЖНО е!

Наличните колички успяхме да стегнем, обновим и съхраним, благодарение на Вашата подкрепа.

В момента имаме огромна необходимост от закупуването на още поне една специализирана количка – оригинална от производителя. Средства са ни необходими за регулярното организиране и провеждане на събитията, подсигуряване на необходим инвентар, регулярно обучение на нашите доброволци, базово помещение и разбира се, текущите административни разходи и счетоводни услуги, без които не може.

 

С тази кампания фондация "Ела и ти" се присъединява към Световното движение за празнуване на щедростта ЩедрияВторник 2023

gt logo 2022 01

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Гергана Дойчинова
Donated so far
 6,874  лв.

Goal amount
 10,000  лв.
End of Campaign
31.01.2024
Donor(s)
45

Category : Деца и възрастни с увреждания

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: фондация "Ела и ти"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  20  лв.
Николай Борисов  20  лв.
Първолета  80  лв.
Plamen Bratanov  300  лв.
Цветелина Христова  20  лв.

Giveback details


Donate 100 lv. and get:
емайлирано канче със слогана и логото
на фондацията

Total: 120 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Гергана Дойчинова

Campaign QR Code

Достъп до природата за хора с двигателни затруднения - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта