Back to Campaigns

Помогни на деца в нужда да участват в разкопки в град Велики Преслав


Щастливи сме да ви представим различна кампания, насочена към децата от "Дари знание". Поканата ни от Фондация Open Space да изпратим деца, които да се включат в образователна програма с разкопки в град Преслав е факт, а ние не разполагаме с много време.  

В инициативата ще участват младежи от девет държави като доброволци с подкрепата на Европейската програма "Европейски корпус за солидарност".

Нека да се обединим и да дадем възможност на деца от семейства в нужда да обменят опит и знания с младежи от други държави, да подобрят своята увереност и независимост и да стимулираме тяхното любопитство чрез досега им до историята лице в лице.

За целта е необходимо да съберем средства, за да изпратим своите най-заслужили ученици, които неуморно се трудиха през изминалата учебна година. Престоят на едно дете за четири дни е 210 лева (включва три нощувки, храна и транспорт).

Намерението ни е да изпратим 10 деца, за което са необходими 2100 лв.

От всички нас зависи колко деца ще успеем да изпратим, за да се потопят в дълбините на историята и да видят науката отблизо.

Програмата в град Преслав е от 1 до 30 август (ние можем да се включим в този период).

---------------------

"Дари знание" започна като страничен проект на Фондация „Добро за всеки“ - това стана през октомври 2022 г. с уроци по математика, български и английски език, водени от доброволци. Отдадеността на учителите, желанието на децата да учат и подобряването на резултатите им в училище, допринесоха в началото на 2023 г. да бъде регистрирана Фондация „Дари знание“.

Дейността ни включва: дарения на техника, помагала и книги за читалища и библиотеки; дарения на учебни пособия за деца в неравностойно положение; целогодишни групови занятия за ученици в различна възраст; и др.

Започнахме с малка група деца в едно помещение, а в момента децата са 76, а помещенията - 6. Вече получаваме и редовна подкрепа от дарители, както и от малки и големи фирми.

Отчета за учебната 2022-23 г. можете да видите тук.

Всякакви подробности за целите и пътя на "Дари знание" можете да намерите в сайта ни: https://dariznanie.bg/

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Мариана Костова
Donated so far
 2,128  лв.

Goal amount
 2,100  лв.
End of Campaign
01.08.2023
Donor(s)
3

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Дари знание"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  2,000  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  108  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Мариана Костова

Campaign QR Code

Помогни на деца в нужда да участват в разкопки в град Велики Преслав - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта