Back to Campaigns

Създаването на младежки център в село Ресилово


Цел:  С тази кампания целим да създадем младежки център за учене и релаксация на децата от село Ресилово. Помещението, което се намира в кметството на селото ще бъде ремонтирано, обзаведено с мебели и два компютъра и ще му бъдат предоставени книги, бордови игри и арт материали.

Кой: Ние сме Светлин, Тодор и Стефан - трима приятели от дълги години. Имаме различни професии (програмист, QA и учител), но любовта ни към планината е обща. Еднакви са ни и ценностите за образование и подкрепа за децата в тяхното развитие. Да направим преход с благотворителна кауза се вдъхновихме през лятото на 2022 г. по време на преминаването ни по маршрута Е4 (от София до границата с Гърция). Там се запознахме с двама мъже, които правиха прехода, за да подпомогнат център за работа с деца с аутизъм. 

Така решихме да извървим похода Ком-Емине с кауза – да помогнем за развитието на децата от село Ресилово.

Какво: На 16.07.2023 стартираме нашия преход по маршрута Ком-Емине. Плануваме да изминем 650 км по билото на Стара планина за 21 дена. По време на прехода ще качваме съдържание, в което ще споделяме нашите преживявания. Така ще се опитаме да създадем приятни емоции за хората, които ни последват в социалните мрежи, но също и ще потърсим подкрепа за нашата кауза. 

За кого: Младежкият център, който искаме да създадем, се намира в село Ресилово – китно село в полите на Рила планина с около 1200 жители, от които около 100 деца. Помещението ще може да се използва от деца на различни възрасти - от 7 до 18 години. То ще се намира в кметството на селото (имаме подкрепата на кмета и неговия екип за нашата кампания). Ремонтирайки помещението и обзавеждайки го, ще целим да създадем благоприятна среда за децата от селото (а защо не и от съседните села) да учат, да прекарват приятно време заедно и да се занимават с изкуства. Тъй като училището в селото не функционира от години, в младежкия център ще има възможност да се изнасят уроци. 

Надяваме се заедно да подпомогнем развитието на децата от селото!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Стефан Атанасов
Donated so far
 10,685  лв.

Goal amount
 12,000  лв.
End of Campaign
30.08.2023
Donor(s)
87

Category : Подобряване на средата

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: СТОСТО

Donors

Donor Name
Amount
Георги Кирков  100  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Йордан Годинов  200  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  300  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Стефан Атанасов

Campaign QR Code

Създаването на младежки център в село Ресилово - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта