Back to Campaigns

Една мечта за море и още нещо…


Кога децата отиват за първи път на море? Да, често семействата отиват на морска почивка, когато хлапетата са още в количката или току-що проходили. Е, нашите герои не са имали този шанс – много от тях не са били на семейна почивка нито като бебета, нито като по-големи… Причината реже като нож – те просто нямат семейства. Те никога не са резервирали хотел, не са избирали плажна кърпа, а какво е „ол инклузив“ знаят единствено от сериалите. Те са осем младежи без родители и живеят в общинските Преходни жилища в кв. Горна баня в София. Те са само осем, а ние сме хиляди – нека помогнем лятото на 2023-а да се превърне в незабравим спомен за тях! 

Затова набираме средства за морски лагер в Китен за тези осем деца и младежи без родители.

Сигурни сме, че няколко дни край морето ще зарадват децата и младежите повече от всичко. Защото в ежедневието си те разполагат единствено с най-базовите неща, осигурени от общинските служби – покрив, храна и медицинско обслужване. За всичко останало разчитат на добрите сърца на дарителите. През ваканциите децата и младежите нямат възможност да отидат някъде извън София и изключително рядко им се случва нещо различно от стоенето в дома или разходките из града. Някои от младежите работят, но средства за почивка на море просто няма. Невъзможността за да правят нещо смислено води до това  някои да се затварят в себе си и да не излизат, а при други е обратното – прекарват времето навън и често попадат в рискови проблемни ситуации и стават част от групи с опасно, дори престъпно поведение. Имаме огромното желание да предоставим на тези изстрадали души нещо различно, което за повечето от нас е толкова нормално и достъпно – просто няколко дни край морето. Преживяване, за което те са мечтали винаги!

Сравнихме няколко оферти и се спряхме на най-добрата от тях. Тя дойде от туристическа фирма с добро реноме, предлагаща чудесни условия за настаняване. За 8-дневен лагер в Китен са необходими 6 800 лева за нощувки, храна и пътуване на осемте деца от дома, придружени от двама възрастни възпитатели. Сумата включва таксите за набиране на средствата, разходи за разпространение на кампанията и известно възнаграждение за членовете - организатори на нашият екип.

Нужните средствата ще покрият нощувките в стаи с три легла с климатици, изхранването на база ол инклузив, вода и разхладителни напитки, ползването на басейн със спасител, достъпът до охраняем плаж в близост до хотела, лекар и денонощна охрана в комплекса.

Желанието ни е да осигурим и дневни средства за младежите, за да имат възможност на място да си купят сладолед, малки лакомства, а защо не и да ползват някой от водните атракциони на плажа. Нужно е да осигурим и плажни атрибути (бански костюми, шалтета, слънцезащитни продукти).

Двете преходни жилища, от които са младежите, се намират в София, квартал Горна баня. Преходните жилища са центрове за настаняване от семеен тип към Столична община за деца без родителска грижа. Четиринадесет деца и младежи на възраст от 16 до 18 години живеят в двете жилища за алтернативна грижа – това са Преходно жилище „Неофит Рилски“ и Преходно жилище „Захари Стоянов“. Всички учат, а някои и работят допълнително. Столична община е осигурила много добри битови условия за децата – жилищата са подържани, топли, с всички необходими уреди и базови мебели. За съжаление няма достатъчно ресурс за останалите ежедневни нужди на младежите, живеещи в тях – допълнителни учебни занимания, спорт, хоби активности, а така също липсват средства за организиране на екскурзии, ваканции и отдих сред природата и на море.

Убедени сме, че колкото повече преживявания и емоции трупат децата и младежите сега, толкова по-пълноценни и уверени ще израснат занапред. Затова търсим начини да осигурим условия за максимално личностно израстване и през различни кампании да правим детството им цветно, споделено и колкото може – нормално. Това, което правим за децата и младежите от Горна баня, можете да видите тук.

На нашата страница можете да следите всичко, което реализираме като подкрепа за децата от Преходните жилища: https://generation-program.com

Винаги поддържаме активна обратна връзка – и в тази кампания всеки дарител ще разбере как точно са изразходвани средствата, как се прекарали младежите край морето и какви впечатления са натрупали в себе си. Очаквайте много снимки и подробен отчет на всички средства.

За да следите изпълнението на кампанията и за да научавате за нашите нови инициативи, последвайте нашата страница във facebook.

Лятото е време за мечти. Но и време за сбъдване на тези мечти! Нека заедно направим така, че осем деца и младежи да преживеят нещо различно за тях и да усетят лятото, както никога досега. Помогнете на нас, за да помогнем на тях! Нека заедно превърнем лятната мечта на младежите в незабравима морска реалност. Благодарим в аванс!

 

Можете да подкрепите кампанията и чрез дарителски SMS с кодова дума DMS MORE на 17777 за трите мобилни оператора

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Катерина Мечева
Donated so far
 2,461  лв.

Goal amount
 6,800  лв.
End of Campaign
28.08.2023
Donor(s)
16

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация 'Фабрика за анализи и решения'

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  20  лв.
Надежда Петрова  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  400  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Катерина Мечева

Campaign QR Code

Една мечта за море и още нещо… - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта