Back to Campaigns

Модерно и цветно детско отделение в Ловеч


 

За децата в болници, които не приличат на болници!

Идеята „Светулка“

 

Дружелюбна и лечебна среда. В отделенията и в отношенията. Качествено и достъпно детското здравеопазване в действие. Среда, която успокоява, не плаши. Диалог, в който деца-пациенти, родителите, лекарите и медиците постигат доверие и разбирателство. Най-добрият интерес на детето винаги е на първо място. Децата остават деца дори, когато боледуват. Тяхно право да е останат социално активни и интегрирани. Наше, на възрастните, задължение е да им го гарантираме.

 

„Светулка“ в действие

 

СВЕТУЛКА е приветливо, цветно, чисто болнично заведение, светло, топло и уютно. В него децата се чувстват като у дома. СВЕТУЛКА е среда на съпричастност и разбиране, информираност и достъпност, подкрепа и сътрудничество между децата-пациенти, родителите и медиците. В нея доверието е основата на отношенията между лекуващи и лекувани. СВЕТУЛКА е това, което обществото очаква и изисква от държавата си.

 

Нашият проект

Тази година започваме пълното преобразяваме няколко отделния в страната, първото от които е детското отделение в Ловеч МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов”.
В отделението в Ловеч, 12 стаи в секторите за кърмачета, малки деца и юноши ще оживеят с приказни герои, нови болнични легла, мебели и оборудване, така че децата да се лекуват в дружелюбна среда, която намалява стреса от боледуването. Ще бъде изграден и съвсем нов детски кът, за да продължат да играят и да учат, да не се чувстват изолирани и да запазят връзката си с външния свят. Ще бъде осигурено допълнително медицинско оборудване, за да улесни работата на лекарите и оздравяването на децата.

Проектът се изпълнява съвместно с Фондация Америка за България”. Сумата, нобходима за преобразяването на отделението е 310 000 лв. 280 000 от тях са финансирани от нашите партньори. Необходимо е да направим допълнително финансиране 30 000, за да изпълним целия проект в срок.

Бихме се радвали на вашата подкрепа, за да може детското отделение в Ловеч да заживее нов живот, а лекарите, родителите и децата да пребивават в уютна и спокойна атмосфера!

Благодарим за подкрепата!

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Свилена Георгиева
Donated so far
 300  лв.

Goal amount
 30,000  лв.
End of Campaign
29.08.2023
Donor(s)
3

Category : Подобряване на средата

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация За Доброто

Donors

Donor Name
Amount
Росица Василева  50  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Петя Ангелова  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Свилена Георгиева

Campaign QR Code

Модерно и цветно детско отделение в Ловеч - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта