Back to Campaigns

Незабравимо морско преживяване на 15 млади хора с увреждания


Запознайте се с Рени, Ясен, Рони, Капка, Георги и още други 10 млади хора (на възраст между 18 и 40 години) с трайни множествени увреждания. Допреди 2 години те бяха заложници на своите специфични нужди, обгрижвани от семейства и институции, отдадени на тъга по своята „различност“ и изолирани от света. Нямаха представа от трудови умения, работно време и дисциплина. Не умееха да комуникират в екип и нямаха доверие на хората.

Въпреки това, те приеха предизвикателството да започнат първата си работа и да станат  част от екипа на бистро „Академика“ (Клуб за устойчиво хранене и защитена заетост „Кредо“ - Варна). Получиха различни работни позиции, свързани със спомагателната дейност в него (помощник-кухня, мияч, общ работник) и с помощта на своите трудови ментори, психолог и социален работник се учеха на нови професионални умения. Те закъсняваха, тревожиха се, а стресът от новото и непознатото често изваждаше сълзите им наяве. Днес са по-различни - усмихнати, малко по-уверени и по-общителни, и с желание търсят нови знания, комуникация и развитие.

Всеки ден те идват на работа и се грижат за комфорта на посетителите на бистро „Академика“. Нека сега ние се погрижим за тях и им осигурим едно приятно изживяване – 1 ден, изпълнен с емоции. Нека подарим на тези 15 млади хора и 3-ма техни придружители опит през преживяване и стимулиране на сетивата им - пътуване от гр. Варна до гр. Балчик, една незабравима, споделена, морска разходка с обезопасен плавателен съд и обяд.

Организатор на кампанията е Сдружение „Международен институт по мениджмънт“ (МИМ) – организация с нестопанска цел, регистрирана през 1993 г., която работи активно по темите за устойчиво развитие. Ние сме партньор и съмишленик на неформалната група ЦЗЗ "Кредо".

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Елена Костадинова
Donated so far
 1,653  лв.

Goal amount
 1,600  лв.
End of Campaign
11.08.2023
Donor(s)
34

Category : Деца и възрастни с увреждания

Legal state: SELF-HELP GROUPS

Beneficiary: Център за защитена заетост "Кредо"

Donors

Donor Name
Amount
Албена Анастасова  200  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Георги Кандев  95  лв.
Богомила Корманова  50  лв.
Anonymous donor  20  лв.

Giveback details


Donate 20 lv. and get:
сертификат за дарение

Total: 25 gift/s/.
 

Donate 50 lv. and get:
лично благодарствено видео послание
от подкрепените младежи

Total: 5 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Елена Костадинова

Campaign QR Code

Незабравимо морско преживяване на 15 млади хора с увреждания - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта