Back to Campaigns

Подкрепи образованието на децата в нужда


За второ поредно лято “Отворени обятия” ще въвлече стотина деца от България и Украйна във вълнуваща лятна школа в сърцето на София. Ежедневната ни дейност през юли и август 2022-а година подготви 96 украински деца между 6 и 17-годишна възраст за първия им досег до българското училище. След края на програмата, над 60 ученици успешно влязоха в български училища и говореха български на ниво А2.

Програмата на Лятна школа “Отворени обятия” предоставя помощ за ученици от Украйна, намерили убежище в София, както и за местни ученици, чиито родители имат нужда от помощ в грижите за децата през летния сезон.
Програмата предоставя целодневна грижа, помощ с уроците и образователни програми, формални и неформални, в рамките на два месеца, създавайки безопасна среда за общуване и равни възможности за развитие на ученици,
идващи от различни социални, културни и географски среди, като същевременно подпомага техните родители в грижата.

През 2023 година отново ще вплетем местни и украински хлапета във вълнуваща програма с разнообразни активности - занятия по български, посещения на музеи, галерии и природни обекти в близост до София, спорт, танци, творчество и какво ли още не. В края на лятото участниците в нашата школа ще бъдат щастливи, обединени и вдъхновени от българския език и култура. Мисията ни да включим украинските деца максимално устойчиво в българското общество, за да реализират пълния си потенциал има нужда от Вашата подкрепа. Заедно можем да докажем, че предизвикателствата могат да се посрещат и така - не със скръстени ръце, а с отворени обятия.

Кога - юли и август 2023 г., къде - София, за кого: деца и ученици между 6 и 17 години - бежанци от Украйна и Близкия Изток и местни деца в затруднено положение, чиито родители имат нужда от помощ в грижите през лятото.

Кои сме ние: Сдружение “Отворени обятия”

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Анна Хакман
Donated so far
 740  лв.

Goal amount
 15,000  лв.
End of Campaign
26.06.2023
Donor(s)
9

Category : Изберете категория

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение Отворени обятия

Donors

Donor Name
Amount
Милена Костадинова  300  лв.
Кирил Стумбов  20  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Anonymous donor  25  лв.
Anonymous donor  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Анна Хакман

Campaign QR Code

Подкрепи образованието на децата в нужда - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта