Back to Campaigns

Към звездите /Dare to Dream


" Какво трябва да уча, за да отида на Марс?"

Този въпрос задава Самуил Николов на родителите си още в детската градина.

Следват години на целеустременост и упорито следване на мечтата.

Завършващият с пълно отличие след броени дни Природоматематическата гимназия "В.Друмев" във Велико Търново абитуриент е носител на множество отличия от олимпиади по математика, програмиране и многократен шампион по плуване.

„Интересът към космоса е още, откакто започнах училище. От 8-9 годишна възраст много ме е интересувала астрономията и по-конкретно астрофизика и изследване на различните космически обекти. На 11-годишна възраст бях най-малкият стипендиант от България, изпратен в базата на НАСА в Измир, Турция. През последните две години разработвам уеб платформа със съдействието на най-големите компании, които правят космически изследвания – НАСА, „Спейс Екс“, Международната космическа станция, и благодарение на тяхната частна информация, която предоставят лично на мен, съм комбинирал най-актуалната информация за космически изследвания, които човечеството извършва“.

Световните космически гиганти окрилили Самуил Николов да обедини двете си страсти – програмиране и космос и да продължи да учи и да се развива в обработката на данни за изстрелване и контролиране на космически операции. Това е специалността, в която великотърновецът е приет да учи в американския авиационен университет „Ембри-Ридъл“ в Дейтона Бийч в щата Флорида.

В специалността му - "Космически операции", американският университет приема годишно до 30 студенти. Курсът на обучение е 4 години. Великотърновският младеж е с частична стипендия от 15 хиляди долара годишно, води разговори с университета за нейното увеличение, заради различните му академични и спортни постижения, но въпреки всичко е много далеч от нужната сума от 65 хиляди долара на година за обучение и издръжка. Родителите му го подкрепят, но и са сериозно притеснени, заради непосилната сума, която трябва да осигурят.

Това е следващата стъпка от пътя на Самуил.

Нека заедно да сбъднем една мечта.....

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Анелия Бугерова
Donated so far
 2,365  лв.

Goal amount
 100,000  лв.
End of Campaign
24.07.2023
Donor(s)
22

Category : Образование / наука

Legal state: INDIVIDUALS

Beneficiary: Самуил Николов

Donors

Donor Name
Amount
Веселина Денева  50  лв.
Ярослава Петкова-Запрянова  500  лв.
Васил Даскалов  100  лв.
Iliya  100  лв.
Anonymous donor  300  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Анелия Бугерова

Campaign QR Code

Към звездите /Dare to Dream - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта