Back to Campaigns

Дарения за графит на Васил Левски и Христо Ботев


Здравейте!

Казвам се Николай Геранлиев и имам честта да съм роден на 2-ри юни в 12 часа със сирените, с които почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България - една аларма в съзнанието ни за размисъл и признание.

Създавам това събитие като организатор на един от най-големите български младежки фестивали и с огромното желание да съберем заЕДНО средства за изработването на графит-стенопис в памет на Васил Левски и Христо Ботев. Тази година се навършват 150 години от гибелта на Васил Левски и по този повод искаме да стартираме направата на графита точно на 2-ри юни със сирените. Има исторически факти и доказателства, че Дякона е намирал укритие в манастира "Св. св. Петър и Павел" в град Лясковец, откъдето са тръгнали не едно и две въстания. Самият манастир се намира точно над стената, на която искаме да разположим стенописа, а точно между манастира и стената са скалите с тунела, от където Апостола се е промъквал, за да влезе незабележимо в манастира. Самият графит ще е с дължина 50 и височина 3 метра и имаме желанието да работим с един от най-популярните български артисти: NASIMO.

На 21-ви и 22-ри юли 2023 година провеждаме двудневния GOLOKA фестивал - културно-младежко събитие, в непосредствена близост до манастира "Св. св. Петър и Павел". Идеята ни е да съберем общо 10 000 лв. за изработката на графита и на самия фестивал, всички посетители на събитието да имат възможността да го видят на живо. Ще се радваме да можем да дадем част от себе си, за да можем да запазим духа и начинанието на тези велики личности. Ако има остатък от сумата за изработка на графита, ресурсите ще бъдат насочени към друга благотворителна кауза, а именно възстановяването на скривалището на Левски в манастира. Така то ще бъде достъпно за всеки, който желае да го види. Говорили сме вече с главната сестра в манастира, сестра Елисавета, която е много ентусиазирана от идеята на това начинание.

Ще бъде даден подробен отчет на всички събрани средства и съответно на всички разходи!

Който желае да се включи в нашата инициатива, може да преведе сумата от 50 лв. или колкото има възможност. Поканете свои приятели в събитието, за да можем да съберем сумата заЕДНО, защото така сме по-силни и защото „Дела трябват, а не думи“.

Да действаме!

 

На снимката на корицата можете да видите графита, който направихме през 2018 на първото издание на GOLOKA FEST. Това е и стената, на която искаме да разположим новия графит.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Никола Колев
Donated so far
 5  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
18.05.2023
Donor(s)
1

Category : Култура / изкуство

Legal state: INDIVIDUALS

Beneficiary: Николай Геранлиев

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  5  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Никола Колев

Campaign QR Code

Дарения за графит на Васил Левски и Христо Ботев - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта