Back to Campaigns

До 24 май: български език за 224 украинци


Когато твоят собствен език не ти служи, е ужасяващо и страшно, сякаш войната го е отрязала. От някой вече си никой. И никой не може да ти помогне, докато не проговориш отново. Докато не научиш другия език.

Само за три месеца ние можем да подарим на украинците в България нашия език, можем да им помогнем да са отново себе си и отново да носят отговорността за настоящето и бъдещето си, да работят, както винаги е било. Можем, но не сами.

Около 1/3 от разходите за обученията се покриват от самите украинци. Дълго време Академия "Никола Тесла" покриваше всичко останало, но отдавна силите ни не стигат. Разчитаме на вашите дарения тук и сега.

До 24 май: за всеки дарен лев фондация "Америка за България" ще даде още един!

От началото на войната през курсовете по български език в Академия "Никола Тесла" преминаха над 950 украинци. С всички винаги започваме на езика на добрата воля - с жестове, картинки, думи с всевъзможен произход, за да чуем покъртителните първи "Аз съм... идвам от.... тук съм с.... заради войната". На 31 март приключи успешно първият тримесечен курс за годината, финансиран чрез дарения. В него се включиха над 200 украинци в различни групи и нива. Получихме стотици благодарствени писма на чуден български език!

Но войната продължава, продължаваме и ние. Разходите, които не можем да покрием са 5 000 лв. на месец. С тези пари осигуряваме обучение по български език два пъти на седмица по два астрономически часа на повече от 200 души от Украйна - на място в София и онлайн. До края на периода на Временна закрила (4 март 2024) остават 11 месеца. В момента в дарителската сметка има пари за първия месец на курса, който започна на 3 април (понеделник) с 224 курсиста. Остават още 10 месеца.

Не можем да ги оставим сами... Не още, не днес!

Благодарение на жеста на фондация "Америка за България" трябва да съберем заедно 25 000 лв., вместо пълната сума от 50 000 лв. Не е малко, но е двойно по-леко и напълно възможно.

Даренията постъпват по специална сметка на Сдружение "Българската задруга", което следи за целевото им ползване.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Валентина Иванова
Donated so far
 10,575  лв.

Goal amount
 25,000  лв.
End of Campaign
31.05.2023
Donor(s)
37

Category : Бежанци / мигранти

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение "Българската задруга"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  150  лв.
Георгиевская  60  лв.
Anonymous donor  2,500  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  50  лв.

Giveback details


Donate 150 lv. and get:
Благодарствено писмо

Total: 100 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Валентина Иванова

Campaign QR Code

До 24 май: български език за 224 украинци - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта