Back to Campaigns

Дом за самотна майка с две деца


Радостина е жертва на домашно насилие. Преди пет години създава семейство, раждат се две близначета – момиче и момче. Радват се на семейна идилия само за кратко и скоро в дома им навлиза насилието от страна на бащата. Радостина и децата прекарват една година в Кризисен център. Майката на Радостина урежда да се пренесат в град Своге. Живеят заедно и си помагат взаимно. Ето че бабата на близнаците се разболява и Радостина се оказва сама с двете си деца, които вече са на четири годинки. Работи, но цялата ѝ заплата стига единствено за наем и сметки. Скоро научава, че трябва да се изнесе от квартирата и не знае накъде да поеме. При бащата на децата не може да се върне. 

Ако Радостина не се справи с тази криза, семейството е застрашено от разделяне и настаняване на децата в институция. Ние работим с деца в институции и знаем, че трябва да направим всичко възможно това да не се случи. Ще помогнем на Радостина да уреди проблема с жилището. Ще подкрепяме нея и децата, докато тя не започне да се справя сама.

Децата на Радостина трябва да растат в сигурна среда, която сега липсва. Искаме да подпомогнем семейството с първоначалните разходи за нов дом. Щом бъде уреден въпросът с жилището на семейството, ще ни бъде лесно да подкрепяме нея и децата. Ще можем да вложим ресурса на нашата организация и доброволците в подготовка на децата за училище и за едно спокойно и активно детство.

Екипът на Програма „Генерация“ вярваме, че заедно сме отговорни към децата, особено тези в риск. Те имат потенциал да станат пълноценни личности, а ние се стараем да осигурим за тях условия за равен старт в живота.

С тази кампания набираме средства за първоначални разходи по наема, оборудване на жилището с уреди, посуда, домашен текстил и декорация за детската стая. Изчислихме необходимите разходи – 6 000 лева, с които ще решим жилищния проблем на Радостина и децата, след което тя ще заплаща сама наема.

Помогнете ни да помогнем на Радостина за нейното спокойно родителство без риск от настаняване на децата в институция и сигурен и уютен дом за тях. Дарете сега и следете тук какво постигаме с предоставените средства. 

Нашият екип от 3 години работи с деца в риск и деца настанени в институция. Децата отпадат от училище, когато семействата са бедни, имат конфликти или родителите не могат да се справят сами. Мисията ни е да помогнем първо на родителите и да предотвратим отпадането от училище на децата, за да станат пълноценни личности и самите те – добри родители. 

Програма "Генерация" се изпълнява от фондация Фабрика за анализи и решения (ФАР). Повече за програмата научете тук: https://generation-program.com

 

Можете да подкрепите кампанията и чрез дарителски SMS с кодова дума DMS RADOSTINA на 17777 за 3-те мобилни оператора

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България" (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Катерина Мечева
Donated so far
 6,068  лв.

Goal amount
 6,000  лв.
End of Campaign
30.05.2023
Donor(s)
20

Category : Деца в риск

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация 'Фабрика за анализи и решения' (ФАР)

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  3,800  лв.
Anonymous donor  300  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Катерина Мечева

Campaign QR Code

Дом за самотна майка с две деца - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта