Back to Campaigns

Нека подарим на Spelling Bee шампионите мечтана награда - летен лагер


Можете ли да си представите младежи, които пишат на английски без дори да се замислят за правописа и нямат нужда от Google при изписването на сложни думи като c-o-n-s-c-i-e-n-t-i-o-u-s? Да, има такива деца! Това са победителите в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee!

Тази година над 4200 ученици от цялата страна се трудиха неуморно и научиха правописа на 800 трудни думи на английски език. Най-добрите 30 от тях стигнаха до финала, след като положиха огромни усилия да докажат, че старанието и състезателният дух винаги водят до отлични резултати. Всички те се състезаваха за Голямата награда – летен лагер, по време на който да учат и се забавляват заедно, докато общуват помежду си на английски език

Летният езиков лагер Spelling Bee ще събере на едно място ученици от цяла България, които споделят не само любовта към английския език, но и мотивацията да учат нови неща и да се развиват. Нека те са пример за всички деца, че когато полагаш усилия, всичко е възможно! Необходимата сума, за да се превърне това преживяване в реалност за един участник е 400 лв., а нашата обща цел е да наберем 4000 лева. С вашата незаменима подкрепа ще финансираме участието на най-добрите сред най-добрите ученици в Летен езиков лагер. Подарете им една незабравима седмица в с. Годлево в полите на Пирин планина, изпълнена с игри, спорт, забавления и нови приятелства!.

За Spelling Bee. Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са американски състезания, в които участниците трябва да изговорят буква по буква думи на английски език. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Изучаването на чужд език е едно от най-полезните занимания за ума. По този начин тренираме мозъка по-бързо да мисли, да бъде гъвкав и да учи по-лесно. Системното учене подобрява вниманието и концентрацията, паметта и уменията за решаване на проблеми в различни области. Убедени сме, че нашите шампиони ще продължават да развиват потенциала си и ще бъдат пример за успешни млади хора и личности.

За Фондация КОРПлюС. Създадени сме през 2012 г. като приемник на Корпус на мира на САЩ в България. Целите ни са разнообразяване и подобряване на обучението по английски език, развиване на социални и лидерски умения сред младежта. Основните проекти на фондацията са Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee и Националното състезание по творческо писане на английски език. И двете състезания се провеждат за тринадесета поредна година и в тях годишно участват над 10 000 ученици от цялата страна. Най-много се гордеем, че нашите състезания са любими на учениците и учителите по английски език.

 

Можете да подкрепите кампанията и чрез дарителски SMS с кодова дума DMS BEE на 17777 за трите мобилни оператора.

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause проект „Информиране, ангажиране, успех“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България" (www.activecitizensfund.bg) по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП). Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Гергана Янева
Donated so far
 500  лв.

Goal amount
 4,000  лв.
End of Campaign
31.05.2023
Donor(s)
6

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС"

Donors

Donor Name
Amount
Александър Евтимов  100  лв.
Виктория Йорданова  50  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  50  лв.

Giveback details


Donate 100 lv. and get:
жълта брандирана тениска със забавна
щампа

Total: 10 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Гергана Янева

Campaign QR Code

Нека подарим на Spelling Bee шампионите мечтана награда - летен лагер - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта