Back to Campaigns

Фонд Лечение и рехабилитация на деца 2023


Фондът за лечение и рехабилитация на деца на Фондация Бикоуз подпомага със средства предимно деца с нужда от постоянна рехабилитация и за закупуване на помощни средства. 

През 2022 год. към фонда са се обърнали за финансова подкрепа родителите на деца, страдащи от детска церебрална парализа, разстройство на речта, разстройство на психичното развитие, детски аутизъм, ретинопатия на недоносеното, спина бифида, синдром на Даун, синдром на Рет. 

Спрямо 2021 год. се наблюдава намаляване на молбите за финансиране на закупуване на помощни средства. Помощ потърсиха родителите на дете със спина бифида за закупуване на ортеза и проходилка.  

Наблюдава се и увеличаване на броя на децата с диагноза „Детски аутизъм“ и намаляване на децата с диагноза „Детска церебрална парализа“. Причина за това е наличието на клинична пътека за деца с аутизъм само за диагностициране, а нуждите на децата от постоянна логопедична и психологична терапия не се покриват от НЗОК.

През 2022 год. са подпомогнати общо 42 деца за терапия в следните центрове: „Логопедика“ ООД, „Екип Креатив“ ЕООД, Фондация „Воден път“, „Шарк паракидс“, логопедичен кабинет "Палечко и Малечка“, Медицински център „Деца с проблеми в развитието”, ЕТ „МонтеРоси“, център „Фернандина“, Институт за психично здраве, център „Семира“, Логос ВСК, Фондация „Аутизъм днес“, Личностен институт, МЦ „Барокамера“, център за терапия на поведенчески нарушения към НБУ, ЧУ „Милеа“, „Учим с Тони“, ЕйБиЕй Тайм".

Разкази на родители:

„Майка съм на прекрасно момиче на 8 години. Дари се роди съвсем навреме и нищо не подсказваше, че живота ни ще се промени драстично. Уви, след навършване на годинка, светът се преобърна за нас, когато разбрахме, че малкото ни момиченце има детска церебрална парализа атаксия. Впоследствие се установи, че не е само това, вече има и диагноза „Умерена умствена изостаналост“ със значително нарушение на поведението, изискващо внимание. Ние като нейни родители се опитваме да направим всичко, за да подобрим качеството й на живот, но това, от което детето се нуждае, незнайно защо, държавата не заплаща. За специфичните нужди на детето се налага интензивна работа със специалисти (монтесори, логопед, психолог, ерготерапевт и специален педагог). Ще бъдем безкрайно благодарни, ако получим финансова подкрепа от вас, за да продължим да постигаме нашите малки победи!”

„Имаме момченце, което е почти на 5 години. До момента, в който навърши 1 година, се развиваше нормално. След това всичко се промени коренно. Започна да издава звука „Ааааа” и не спираше да го прави. Притеснихме се и потърсихме детски невролог, който постави диагнозата „Аутизъм“. Посетихме и други специалисти. Започнахме да посещаваме сензорна стая, педагог и психолог. Опитахме и процедури в барокамера, но за съжаление процедурите са много и като количество, и като финанси, което е голям проблем за нас, тъй като по това време бях студентка. Мъжът ми работеше извънредно много, само и само да има пари на първо място за детето. Към ден днешен упях да завърша образованието си и се надявам, че в близко бъдеще ще мога да работя като медицинска сестра. Сега изцяло съм се отдала на детето си, което обичам повече от живота си. Вярвам, че скоро нещата ще се подобрят Разчитаме на вас в този труден и емоционален за нас момент!“

Средствата във Фонд 'Лечение и рехабилитация на деца' набираме изцяло от дарения.

Помогнете да продължим да помагаме на децата и техните родители! 

Благодарим!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Фондация BCause
Donated so far
 350  лв.

Goal amount
 10,000  лв.
End of Campaign
29.03.2024
Donor(s)
4

Category : Лечение / рехабилитация

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондациа BCause

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Жеко Милев  120  лв.
Anonymous donor  30  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Фондация BCause

Campaign QR Code

Фонд Лечение и рехабилитация на деца 2023 - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта