Back to Campaigns

За 10-та година Програма по арт терапия за деца с рак! Бъдете с нас!


Стаята е пълна с деца и малката Цвети отново им показва как точно е направила вчерашната кукла. Кака Ива стои до нея усмихната и само й подава един след друг цветните листи тишу – за полата, шарените копчета – за разкош, жълтата прежда – за чудна прическа…Групата се смее и всички се захващат със своите лични кукли – човечета от хартия, прежда, стиропор, които толкова приличат на своите творци! Малки и големи, децата са въодушевени в работата си и дори не забелязват влизането на медицинската сестра, която тихо сменя банките с лекарства на всеки един от тях...

Ние сме Фондация „АРТОН България” и като екип от онкопсихолози, арт терапевти и координтор провеждаме единствената професионално изготвена от специалисти Програма по арт терапия за деца на лечение в клиниките по детска онкохематология на България. За 10 години досега едновременно в клиниките в София, Пловдив и Варна 25 малки пациенти ежемесечно се радваха на сесии с творчество и музика, водени от арт терапевти и онкопсихолог.

Сега всяка седмица в график по дни и часове, в празнични и в почивни дни арт терапевт влиза в Клиника по детска онкохематология – Пловдив и провежда сесии с децата пациенти на възраст от 4 до 18 години. В сесиите се включват и майките на децата, а за пациенти в по–тежко състояние се провеждат индивидуални сесии в болничната стая. В еуфорията на занимания с глина, рисуване с водни моливи и акварел, създаване на персонализирани кукли, майсторене на пана и изработка на фигурки с послание децата работят върху своята фина моторика, учат възможности за изразяване, намират пътища за справяне с травматичните преживявания.

За провеждането на арт сесиите, професионалната им подготовка, координация, организация и изпълнение от арт терапевт, Програма АРТОН в Клиника по детска онкохематология - Пловдив има бюджет от 15 000 лв. Това са необходимите средства за качествени и разнообразни художествени материали, инструменти и пособия за творчество, както и хонорари.
През годините работата ни е била винаги дело на всички нас ЗАЕДНО, приятели, благодетели, съмишленици – за усмивките и възстановяването на болните деца.

Бъдете с нас, за да продължават сесиите за радост и възстановяване на най–големите малки герои!

 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Светлана Чивгънова
Donated so far
 470  лв.

Goal amount
 15,000  лв.
End of Campaign
26.12.2023
Donor(s)
9

Category : Лечение / рехабилитация

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: фондация 'АРТОН България'

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  25  лв.
DevTeam BG  120  лв.
Кристиана Ангелчовска  17  лв.
Теодор Антонов  20  лв.
Zerin Beleliev  100  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Светлана Чивгънова

Campaign QR Code

За 10-та година Програма по арт терапия за деца с рак! Бъдете с нас! - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта