Back to Campaigns

Карти за силата вътре в нас подкрепят ранната превенция на насилието


Фондация EMPROVE набира средства за втори тираж на картите "Пробуждане между редовете" - 30 истории и илюстрации, обединени в карти за вдъхновение, увереност и кураж. Това е продукт, който има силата да променя обществените нагласи по темата за насилието над жени чрез изкуство и терапия.

Комплектът карти "Пробуждане между редовете" представлява умалена версия на 30 вълнуващи истории за трансформацията и женската сила, заедно с 30 илюстрации, специално създадени за всеки от текстовете. Историите в жанр флаш фикшън са дело на жени, преминали през физическо или емоционално насилие, и предават по нежен, но категоричен начин смелостта и волята им за промяна. Те адресират един разпространен, но «скришен» проблем, а смелостта им е вдъхновяваща за всеки, докоснал се до тяхното изкуство.

В създаването на картините участваха популярни български илюстратори, мултидисциплинарни творци и стрийт артисти, обединени в желанието да дадат гласност на проблема с физическото и емоционалното насилие. Изложба със същото име беше показана в Националната галерия „Квадрат 500“. Освен естетическа и колекционерска стойност, 30-те карти имат и терапевтични ползи, като към комплекта са описани различни видове игри и задачи за себеопознаване.

Изборът да притежавате тези карти е избор да пробудите себе си и близките до вас хора за силата, която всеки от нас носи, а в същото време и да подкрепите дейността на фондация EMPROVE.

За фондация Emprove:

Мисията на Emprove е да повиши осъзнатостта към най-ранните прояви на насилие във взаимоотношенията, да променя обществените нагласи, както и да подкрепя жени и момичета, преживели насилие. Дейността на фондацията включва публични кампании за ранна превенция и осведоменост, безплатна психологическа и юридическа подкрепа към жени, преживели насилие, коучинг, събития, обучения, групови терапевтични сесии, арт инициативи, както и изграждането на общността #ЖенитeSurvivors, които оттук насетне подкрепят други жени по пътя им към промяна и нов живот.

Тук сме. Има ни. Не си сама!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Олга Минева
Donated so far
 623  лв.

Goal amount
 3,000  лв.
End of Campaign
04.04.2023
Donor(s)
5

Category : Човешки права

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация ЕМПРУУВ

Donors

Donor Name
Amount
CrossFit Serdika  200  лв.
Ана-Мария Иванова  333  лв.
Kremena Budinova  30  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Елица Матеева  30  лв.

Giveback details


Donate 30 lv. and get:
Комплект карти "Пробуждане между
редовете"

Total: 100 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Олга Минева

Campaign QR Code

Карти за силата вътре в нас подкрепят ранната превенция на насилието - Платформата
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта