Back to Campaigns

Карти за силата вътре в нас подкрепят ранната превенция на насилието


Фондация EMPROVE набира средства за втори тираж на картите "Пробуждане между редовете" - 30 истории и илюстрации, обединени в карти за вдъхновение, увереност и кураж. Това е продукт, който има силата да променя обществените нагласи по темата за насилието над жени чрез изкуство и терапия.

Комплектът карти "Пробуждане между редовете" представлява умалена версия на 30 вълнуващи истории за трансформацията и женската сила, заедно с 30 илюстрации, специално създадени за всеки от текстовете. Историите в жанр флаш фикшън са дело на жени, преминали през физическо или емоционално насилие, и предават по нежен, но категоричен начин смелостта и волята им за промяна. Те адресират един разпространен, но «скришен» проблем, а смелостта им е вдъхновяваща за всеки, докоснал се до тяхното изкуство.

В създаването на картините участваха популярни български илюстратори, мултидисциплинарни творци и стрийт артисти, обединени в желанието да дадат гласност на проблема с физическото и емоционалното насилие. Изложба със същото име беше показана в Националната галерия „Квадрат 500“. Освен естетическа и колекционерска стойност, 30-те карти имат и терапевтични ползи, като към комплекта са описани различни видове игри и задачи за себеопознаване.

Изборът да притежавате тези карти е избор да пробудите себе си и близките до вас хора за силата, която всеки от нас носи, а в същото време и да подкрепите дейността на фондация EMPROVE.

За фондация Emprove:

Мисията на Emprove е да повиши осъзнатостта към най-ранните прояви на насилие във взаимоотношенията, да променя обществените нагласи, както и да подкрепя жени и момичета, преживели насилие. Дейността на фондацията включва публични кампании за ранна превенция и осведоменост, безплатна психологическа и юридическа подкрепа към жени, преживели насилие, коучинг, събития, обучения, групови терапевтични сесии, арт инициативи, както и изграждането на общността #ЖенитeSurvivors, които оттук насетне подкрепят други жени по пътя им към промяна и нов живот.

Тук сме. Има ни. Не си сама!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Олга Минева
Donated so far
 3,018  лв.

Goal amount
 3,000  лв.
End of Campaign
18.04.2023
Donor(s)
14

Category : Човешки права

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация ЕМПРУУВ

Donors

Donor Name
Amount
Александра Димитрова-Ненова  30  лв.
Tzvety Konstantinova  30  лв.
Магазинче Точка Ком 1 ООД  660  лв.
Магазинче Точка Ком ООД  1,000  лв.
Иван Стоянов  135  лв.

Giveback details


Donate 30 lv. and get:
Комплект карти "Пробуждане между
редовете"

Total: 100 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Олга Минева

Campaign QR Code

Карти за силата вътре в нас подкрепят ранната превенция на насилието - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта