Back to Campaigns

Да помогнем на семейство в нужда!


Искаме да ви разкажем историята на три мечтаещи за по-добър живот деца, които живеят в скромен дом, заедно със своята майка. Майката е с лек интелектуален дефицит и упражнява трудова дейност само през летния сезон в областта на селското стопанство. Бащата е този, който до скоро осигурява издръжката на домакинството и посреща нуждите на семейството.

През април 2022 г. бащата внезапно умира от инфаркт и близките му губят своята най-голяма опора в живота. Майката и децата трябва да намерят сили, за да продължат напред. Най-голямото дете - момче на 18 години е със завършено средно образование и към настоящия момент е временно ангажиран на 4 часа по програма към общината. Така той съвсем рано за възрастта си поема грижите за семейството, като го подпомага финансово с минималната си месечна заплата. Останалите две деца – момиче на 13 и момче на 16 години са ученици с добър успех. През лятото те помагат на майка си в градината за отглеждане на продукция за прехрана и подготовка на зимнина.

Самотната майка разчита само на 400 лв. от наследствените пенсии на двете си деца и трудно успява да ги обгрижи. За нея е важно децата й да не гладуват, да са здрави и да учат. Поддържа дома си чист и уютен, но обзавеждането е оскъдно - кухненската маса е пред разпад, столовете в дома са със счупени облегалки и са само три. Момичето и майката спят на едно легло, а двете момчета на старо легло с пружина, която хлътва до пода. Необходим им е разтегателен диван, който да се вмести в малката стая, а вечер да се разгъва, за да осигури спокоен сън на момчетата. Домакинството не разполага с готварска печка и фурна за приготвяне на храна, липсва телевизор, спалното бельо е износено, децата се нуждаят от нови дрехи и обувки.

Нека заедно с Ваша помощ осигурим електрическа готварска печка с фурна, кухненски шкаф, кухненска маса с четири стола, разтегателен диван, телевизор, спално бельо, дрехи и обувки за децата. С подадената от Вас ръка ще успеем да създадем домашен уют, спокойствие и условия за по-добър живот на семейството!

Благодарим Ви! 

Кои сме ние:

Ние от Женско сдружение „Екатерина Карвелова“ подпомагаме деца и семейства в риск – жертви на насилие, бездомни, живеещи в бедност, застрашени от отпадане от образователната система, неглижирани, с психо-емоционални проблеми, в резултат на семейни конфликти и трагични събития.

През последната година успяхме да подобрим битовите условия в дома на самотна майка, отглеждаща седемте си деца в ученическа възраст; съдействахме на семейство с осем деца да узакони жилището си, да го водоснабди и електрифицира; на дете от социално слабо семейство със синдром на „Прадер - Вили“ и епилепсия осигурихме регулярни медицински прегледи и велоергометър за подобряване на физическото му състояние. Осигурихме санитарни консумативи и хранителни пакети на 16 многодетни семейства от региона; осигурихме прегледи от мобилен лекарски екип и социален работник в подкрепа на 456 възрастни хора от малките населени места в областта. https://www.ekaravelova.org/

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Десислава Сертева
Donated so far
 618  лв.

Goal amount
 3,500  лв.
End of Campaign
05.04.2023
Donor(s)
5

Category : Деца в риск

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Женско сдружение 'Екатерина Каравелова' - Силистра

Donors

Donor Name
Amount
ЕЛИСАВЕТА АТАНАСОВА - ЕЗИКОВА ШКОЛА ЕЛИТ  300  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  60  лв.
Anonymous donor  108  лв.
Anonymous donor  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Десислава Сертева

Campaign QR Code

Да помогнем на семейство в нужда! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта