Back to Campaigns

Детската кухня за украински бебета-бежанци


Здравейте! Заедно със съпругата ми Екатерина от самото начало на войната в Украйна помагаме на украински бежанци, търсящи закрила в България. 

След 31.05 имахме рязко намаляване на помощите от държавата и ЕС, след което качеството на съдържанието и изхранванто на бежанци е драстично влошено.

От месец юли със съпругата ми поехме отговорност за детската кухня на бебета до 3 години от Варна, Златни пясъци и Китен.

Почнахме с малко, и сега вече имаме над 50 бебета, получаващи храна всеки ден. Някои се прибират в Украйна и се отказват, но брой на желаещи на детската кухня се увеличава, понеже оставащите тук семейства нямат други опции да нахранят качественно децата си. 

Поръчаме храна от най - авторитетната детската кухня в района и за 6 месеца нямаше нито едно оплакване от украинци. Всеки ден благодарни бежанци ме пращат снимки на своите деца.

Започваме да търсим дарители за януари 2023, понеже мисля че кампания за събиране ще бъде доста тежка заради идващи празници. Но вярвам, че ще успеем заедно!

Вашите дарения ще покрият храната на дечица от база Енерго 1 в Константин и Елена, хотел Дана Палас в Затни пясъци, хотел Магнолия, м.Кабакум, хотел Берлин в Златни пясъци и хотел Грийнпарк.

Благодарим за подкрепата!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Роман Куваев
Donated so far
 428  лв.

Goal amount
 8,000  лв.
End of Campaign
30.01.2023
Donor(s)
4

Category : Бежанци / мигранти

Legal state: INDIVIDUALS

Beneficiary: Фондация Бикоуз

Donors

Donor Name
Amount
DevTeam BG  20  лв.
Anonymous donor  108  лв.
Елица Иванова  100  лв.
Anonymous donor  200  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Роман Куваев

Campaign QR Code

Детската кухня за украински бебета-бежанци - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта