Back to Campaigns

Български език за 3 месеца за украинци


Войната няма да приключи скоро. Седмица спед пристигането си в България украинците вече ни разбират, но за да използват знанията и уменията си, за да се грижат за себе си и децата си, трябва да проговорят български език. 

Курсовете по български език за украинци в Академия "Никола Тесла" започнаха месец след началото на войната и продължават успешно вече почти девет месеца с подкрепата на Сдружение "Българската задруга". През това време помогнахме на повече от 750 души.

Готови сме да продължим и през новата година. Обученията за начинаещи се водят от учители по български език от Украйна, обученията за напреднали - от преподаватели, завършили българска филология и педагогика. Екипът е от петима преподаватели с постоянен ангажимент и близо 20 доброволци.

Курсовете са тримесечни. Обучението е интензивно - два пъти в седмицата по два астрономически часа. Групите са по 10-15 души. Осигуряваме учебни помагала и всички необходими материали - вкл. тетрадки и химикалки. В края на курса се полага вътрешен изпит и курсистите получават сертификат за напредъка си от нас.

Следващият курс ще се проведе през януари, февруари и март. Можем да осигурим обучение на до 100 души едновременно. За участието си в обучението украинците дължат еднократна символична такса ангажимент в размер на 30 лв. (общо за трите месеца). Разходите за обучението им са 7 500 лв./месец или 22 500 лв за тримесечен курс. 3000 лв. се покриват от таксата анагажимент на самите участници,  4 500 лв. могат да бъдат осигурени от Академия "Никола Тесла". Търсим вашата подкрепа за набиране на останалите 15 000 лв. за провеждане на обучението през първото тримесечие и общо 60 000 лв. за провеждане на курсовете по български език за украинци до края на годината.

Даренията постъпват по специална сметка на Сдружение "Българската задруга", което следи за целевото им ползване.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Валентина Иванова
Donated so far
 15,070  лв.

Goal amount
 15,000  лв.
End of Campaign
30.01.2023
Donor(s)
76

Category : Бежанци / мигранти

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение 'Българската Задруга'

Donors

Donor Name
Amount
Иван-Асен Иванов  1,000  лв.
Теодоси Бялков  10  лв.
Борис Макенджиев  20  лв.
Жанна Козачок  30  лв.
Юлия Прудкая  30  лв.

Giveback details


Donate 150 lv. and get:
Благодарствено писмо

Total: 400 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Валентина Иванова

Campaign QR Code

Български език за 3 месеца за украинци - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта