Back to Campaigns

Фонд 'Искам да уча висше образование!'


“Здравейте, казвам се Ашкинар и съм на 19 години. Занимавам се от известно време с поезия, доста добре ми се получава. Мечтата да бъда учител се появи в 11-ти клас. Винаги съм се справяла доста добре с българския език и литературата и избрах да уча “Българска филология” в Шуменски университет “Епископ Константин Преславски”. Често ми е доста трудно, имало е моменти, в които просто искам да се откажа. Но си спомням защо съм поела по този път и веднага започвам да гледам напред към успеха.“

„Здравейте! Казвам се Бойчо Кочев от с. Караджово, работя като образователен медиатор в ОУ “Васил Левски” с. Караджово. Уча в Пловдивски университет “Паисий Хилендарски‘‘ - първи курс, със специалност Биология. Моят стремеж е да се образовам, непрестанно да разширявам капацитета си на знания във всяка една сфера. Аз съм от ромски произход и се гордея с това! Искам да вдъхновя колкото се може повече млади хора, които искат и имат желаната амбиция да се образоват, защото именно образованието е ключът към всяка една врата.“

Искаш ли да помогнеш на още младежи като Ашкинар и Бойчо да сбъднат мечтите си? Представи си как и с твоята подкрепа след няколко години ще има още млади учители или лекари! Колко горд ще си? Колко удовлетворен? Само си представи… А как може да се случи това?

Мнозина деца от уязвими групи искат да учат висше образование, но не могат поради финансовата бариера и липсата на подкрепа от родителите. Това ги ограничава в развитието им и възможностите за намиране на престижна и добре платена работа. В още по-голяма степен това важи за ромските момичета, които често са жертва на множествена дискриминация. В ромската общност има огромен потенциал, който може да помогне България да стане по-развита и икономически по-силна държава. Жените в общността могат да помогнат този процес да се случи много по-бързо, особено ако им бъде даден този шанс.

Ние, от Център «Амалипе» старираме Фонд за ученици, които са на прага на висшето образование и имат желанието и мотивацията да продължат да учат, но нямат възможност поради независещи от тях причини. Със събраните средства ще подкрепим подбрани чрез конкурс и приети в университет в България младежи. В зависимост от събраната сума те ще бъдат подпомагани с покриване на университетската такса, частично покриване на квартира/ общежитие или пособия и материали, необходими за тяхното следване. Една стипендия е в рамките на до 1500 лв. на година.

Фондът ще бъде отворен за всички младежи, които отговарят на условията и няма да се ограничава само до младежи от ромската общност. Защото всяко дете, което иска да учи, трябва да има този шанс!

Образованите хора са уважавани и ценени в обществото, мислят различно, различават доброто от лошото, помагат на себе си и на околните, за да се справят с предизвикателствата на съвременния динамичен свят!

Нека да помогнем днес и сега, защото бъдещето е в образованите деца!

 

Ако и ти искаш да помогнеш, можеш да го направиш ТУК!

Повече информация за кампанията, можете да прочетете тук

Център «Амалипе» е организация, която вече 20 години работи с най-уязвимите ученици, за да им помогне да получат по-добро и качествено образование и да преодолеят бариерите, които общността, обществото, а понякога и те самите издигат, както и да развият пълния си потенциал, за да постигнат мечтите си. Всяка година работим с близо 45000 ученици, а за 20 години успяхме да увеличим процента на ученици, които не напускат училище след завършване на основно образование и продължават образованието си в гимназиална степен от 39% на 92%. Сега нашата цел е да помогнем на колкото се може повече мотивирани младежи да продължат образованието си и след завършване на средно образование. Изследване на Тръста за социална алтернатива, публикувано през 2021 г., показва, че за последните десет години шест пъти повече ромски младежи са завършили висше образование. Повече за нас и за това, което правим, можеш да прочетеш тук.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Теодора Крумова
Donated so far
 3,120  лв.

Goal amount
 10,000  лв.
End of Campaign
31.10.2023
Donor(s)
14

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Център 'Амалипе'

Donors

Donor Name
Amount
Росица Иванова  100  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Anonymous donor  40  лв.
Alexander Riedel and Vyara Radulova  400  лв.

Giveback details


Donate 500 lv. and get:
Текстилна торбичка и/или чаша с логото
на кампанията

Total: 0 gift/s/.
All giveback are sold.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Теодора Крумова

Campaign QR Code

Фонд 'Искам да уча висше образование!' - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта