Back to Campaigns

Деца в нужда стават приятели на животни в риск!


С дарението от 5500 от Bosch ECS Careers успяхме да съберем сумата, която е необходима за да осъществим проекта. Благодарим на всички дарители!

С кампанията Детето - най-добрият приятел на животнитеискаме да покажем на деца със специални нужди, че могат да се срещат и да се сприятеляват не само с други деца, но и със животни. Така, както кучето е най-добрият приятел на човека, човекът също може да бъде най-добрият приятел на животните. А да си приятел на някого означава да го подкрепяш и да се грижиш за него винаги, когато той има нужда, а ти имаш възможност да го направиш.

Във Фондация КОНКОРДИЯ България вярваме, че който спаси един живот, спасява целия свят! Децата, с които се срещаме в ежедневната си работа имат нужда от подкрепа и грижа за определен пeриод от време, който продължава толкова дълго, колкото е необходимо. При нас те получават храна и подслон, защитена среда и уважение, първа медицинска помощ, помощ в образованието, възможност да разгърнат талантите си и да се развиват.

В нашите социални центрове полагаме грижа за над 100 деца според специално създадена и обновявана заедно с тях Политика за защита на децата. В нейното изпълнение следваме принципа, че всяко дете има право да живее добре, да бъде лекувано, да разполага със здравословна храна, да живее в чиста среда, да не бъде нарянявано, и да бъде уважавано. То има и отговорности - да знае и да уважава тези права на всички други деца и възрастни хора.

Децата, които подкрепяме в КОНКОРДИЯ са с тежки съдби. Повечето от тях не разполагат с необходимите условия, грижа и подкрепа, на които имат право и които заслужават. При нас те живеят и се развиват в спокойна и защитена среда, взаимно се учим на уважение един към друг, да спазваме правила, да  следим за спазването на правата си, и да информираме, когато те са нарушени.

Целта на кампанията е да съберем 6000 лв., с които да направим възможно деца в риск да посетят три центъра в България, в които хора спасяват диви животни и полагат грижи за тях. Да покажем на децата, че и животните имат права, и че хората ги уважават. Местата, които искаме да посетим са ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, Център «Драгоманско блато» и Спасителен център за диви животни, гр. Стара Загора.

Групата, която ще посещава всеки от центровете ще се състои от до 15 деца и 5 социални работници от КОНКОРДИЯ България, а събраната сума ще покрие разходите за: транспорт, храна, нощувки, посещение и допълнителни занимания.

Сумата от 133 лв. ще даде възможност на 1 дете в нужда да посети 1 от центровете за диви животни.

Ако съберем 6000 лв. до 45 деца общо ще могат да посетят трите центъра.

С вашето дарение заедно ще направим възможно деца в нужда: да се срещнат и запознаят отблизо с диви животни; да разберат защо е нужно да се грижим за тях; да научат как могат да го правят.

Помогнете на децата да намерят новите си най-добри приятели сред дивите животни!


«Казва се приятел пръв, но защо е той такъв?

Затова, че пръв полита в огъня да те спаси;

пръв и без да се запита прав ли си, или не си;

пръв за теб леда пролазва, пръв за теб пролива кръв –

ето затова се казва, че приятелят е «пръв»!»

Валери Петров, «Бяла приказка»

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Зорница Симеонова
Donated so far
 1,555  лв.

Goal amount
 6,000  лв.
End of Campaign
30.12.2022
Donor(s)
8

Category : Деца в риск

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация КОНКОРДИЯ България

Donors

Donor Name
Amount
Hyperscience  830  лв.
Албена Атанасова  30  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  500  лв.
Anonymous donor  25  лв.

Giveback details


Donate 100 lv. and get:
Ръчно изработена свещ от
висококачествен парафин, без
изкуствени аромати. Свещите се
изработват от младежи в затруднено
положение, които работят в нашето
Ателие КОНКОРДИЯ

Total: 10 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Зорница Симеонова

Campaign QR Code

Деца в нужда стават приятели на животни в риск! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта