Back to Campaigns

Боби Вълчев подкрепя терапията с музика за деца


Да помогнем на деца и младежи с увреждания в дневен детски център Свети Врач - София чрез силата на музикотерапията!

Това е каузата, зад която застава джаз-изпълнителят Боби Вълчев.

Средствата от коледния концерт в София, който ще се проведе на 18-ти декември, от 18.00 часа, в City Mark Art Center (София, бул. „Янко Сакъзов“ 30) ще бъдат дарени за центъра. По-конкретно - за финансово подпомагане на ежедневните занимания с арт терапия, които общината не поема. Средствата ще се набират чрез билети за концерта, закупени през bilet.bg и City Mark Art Center, чрез специални кутии за събиране на дарения, които ще бъдат позиционирани на място на самото събитие на 18.12 и чрез онлайн дарения в platformata.bg.

Нужната сума за осигуряването на тези занимания за една година е 3000 лв, а целта на Боби Вълчев е да подсигури сума поне за две.

Музикотерапията е доказано ефективна при деца с аутизъм, говорни проблеми, заекване и други състояния. Причината за това е, че речта има твърде много съвместими с музиката елементи: мелодия, ритъм, темпо, паузи. Терапевтичният ефект се постига от усвояването на ритъма не само в движенията, но и в говора. Развива се и метроритмичното чувство, което също е свързано с говора. Музикотерапията повлиява добре върху динамиката на мисловните процеси и способността за обобщения, но за жалост е подценявана в България. Важно е те да се провеждат два пъти седмично за дълъг период от време. 

Ползите на музиката и нейната значимост при развитието на децата е кауза, върху която Боби Вълчев работи от дълго време. В Дубай, където живее вече 12 години, преподава пиано, тромпет и пеене на деца, както индивидуално, така и като част от GEMS Education Schools - най-голямата музикална школа в Дубай. Изпълнителят скоро планира и отваряне на собствена музикална школа в България.

Боби Вълчев е роден в София. Започва да свири на пиано в ранна детска възраст. Възпитаник е на софийското музикално училище „Любомир Пипков“. Завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с две специалности – „Джаз пиано“ в Инструментален факултет и „Композиция“ в Теоретико – Композиторския факултет. Работи като асистент-професор в Майсторския клас на Милчо Левиев, но след това заминава за Лондон, за да продължи образованието си в „Guild School of Music“. След това заминава за Дубай, където продължава и до днес да твори музика, която обича и да я представя на световни сцени.

Работи със световноизвестни творци. През 2021 година участва във формата „България търси талант“, в който спечели публиката със виртуозното си изпълнение. За втора поредна година организира благотворителен коледен концерт в София. 

Нека помогнем на децата в детския център Свети Врач чрез силата на музиката и на фондация “Заедно можем повече”!

 

Facebook събитие: https://fb.me/e/4S1Q0Jk86

Билети: https://bit.ly/3CLimNu

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Боби Вълчев
Donated so far
 5,420  лв.

Goal amount
 6,000  лв.
End of Campaign
31.03.2023
Donor(s)
9

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Център за деца с увреждания "Свети Врач"

Donors

Donor Name
Amount
DevTeam BG  100  лв.
Борислав Вълчев  4,770  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  300  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Боби Вълчев

Campaign QR Code

Боби Вълчев подкрепя терапията с музика за деца - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта