Back to Campaigns

Една мечта се сбъдна! Подкрепете ни заедно да умножаваме доброто!


Ние сме ‘Доброволците на Св. Георги’ и нашата мисия е да умножаваме доброто в света чрез милосърдие, грижа и съпричастност към болни и нуждаещи се и да ги подпомагаме в старанието им да подобрят положението си.

Вече повече от две години и половина подкрепяме болни, събираме, готвим и раздаваме хляб и храна, помагаме за социално–битови и здравни въпроси. Осигуряваме храна три пъти седмично, без никакво прекъсване, независимо от сезона или броя налични доброволци - над 3 500 ястия и над 1 600 хляба всеки месец. Не поставяме никакви условия (религия, образование, пол, други) към доброволците, дарителите или хората, подкрепяни от дейността ни. Можете да ни гледате на живо всеки вторник, петък и неделя от 18.30 ч. във Фейсбук страницата ни. Заповядайте и на място: до метростанция „Медицински университет” (Линия М3) вляво от арката на Александровска болница. 

С Божията помощ и подкрепата на милосърдни дарители се сбъдната мечтата - купихме камионче за топла храна! Извършихме всички необходими регистрации и вече готвим и раздаваме топла и прясна храна от него. Особено в зимните месеци нуждата от топла храна е много голяма. Има различни начинания в тази посока, но те са обикновено свързани с даден празник или повод, а хората имат нужда от грижа постоянно. Ние не сме прекъсвали дейността си от самото начало преди почти две години и все повече нуждаещи се хора идват за подкрепа.

За да продължим напред, са ни нужни склад и кухня-майка с фурна (в камиончето готвим само на газов котлон в казан), за миене на казаните и посудата ни (в момента нямаме къде да го правим), ще трябва да извършим ремонт, регистрация и обзавеждането на помещенията (хладилници, фризери, умивалници, уреди, посуда и прибори за готвене), при възможност и с оглед постоянно повишаващите се цени искаме да закупим по-голямо количество трайни храни за готвене - варива, консерви. 

Търсим подкрепа за ремонт, дооборудване, регистрация на склад и кухня-майка с фурни за топла храна, закупуване на обзавеждане (хладилници, фризери, умивалник, рафтове, посуда и прибори за готвене), снабдяване с трайни храни за готвене и за предоставяне на храна на нуждаещи се.

Защо го правим? На едно от раздаванията на храна и дрехи дойде бездомен човек, без обувки, беше буквално бос. Като си тръгваше, беше обут, облечен, с храна, плачейки и бъбрейки смутено благодарности. Всички бяхме щастливи – и той, и ние. Особено един от ‘Доброволците на Св. Георги’ – този, чиито обувки бездомният беше обул.

Този призив е за теб, ако ти си:

Човек, който се храни, облича и има дом

Човек, който не е безразличен

Човек, който би се включил и впоследствие в дейностите ни

Такъв човек, който ще се радва да дойде заедно да отпразнуваме закупуването на камиончето за топла храна и да подаде купичка супа на подкрепяните! И по-практично – човек с достъп до интернет, мобилно устройство, ползвател на социални мрежи, може би такъв, който вече е бил съпричастен към дарителска кауза, ползва банкова карта и най-вече: със сърце, туптящо и за хората в нужда. 

Очакваме те!

Потърси ни, дори само за да си поговорим и да се запознаем. Вярваме, че има защо!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Доброволците на Свв. Георги Фондация за общественополезна дейност
Donated so far
 108  лв.

Goal amount
 25,000  лв.
End of Campaign
23.12.2022
Donor(s)
1

Category : Бедствия / кризи

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Доброволците на Свв. Георги

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  108  лв.

Giveback details


Donate 100 lv. and get:
Благодарност писмена

Total: 150 gift/s/.
 

Donate 1000 lv. and get:
Обяд заедно с Доброволците на Свв.
Георги и незабравим, специален гост

Total: 15 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Доброволците на Свв. Георги Фондация за общественополезна дейност

Campaign QR Code

Една мечта се сбъдна! Подкрепете ни заедно да умножаваме доброто! - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта