Back to Campaigns

Помогнете на деца в риск да учат и развиват талантите си!


Пътешествието на КОНКОРДИЯ България в с. Малки Искър започна в момента, когато нещо важно за децата там свърши - затвориха местното училище. Точно тогава отвори врати Семеен център „КОНКОРДИЯ“ и започна своята образователна програма там.

И както се случва обикновено, добрата кауза среща и привлича добри хора, които да ѝ се посветят и да я направят реалност. Към екипа ни се присъедини една истинска учителка, отдадена на професията си да просвещава, да обучава малките деца, да ги води по пътя на тяхното израстване и подготовка за поемане на живота им в свои ръце. Така децата успяха спокойно да се адаптират към училището в съседното село и допълнително продължиха да се обучават в Семеен център „КОНКОРДИЯ“ в своето село. 55 деца, живеещи в крайна бедност в района ежедневно получават образователна подкрепа след училище в центъра за наваксване на пропуснат материал, подготовка на домашните и допълнителни занимания, като четене на книги, рисуване, апликиране, шиене, дърворезба и много други. Децата получават и дрехи, обувки и храна, ползват баня и пералня.

Подкрепете деца и младежи в неравностойно положение и крайна бедност да не изпаднат от образователната система. Да повярват в способностите си, да се обучават, да се посветят на своите интереси и да развиват талантите си.

Образователната подкрепа е в сърцето на нашата работа и в другите социални центрове на КОНКОРДИЯ България и тя няма как да се случи без професионализма и отдадеността на нашите сърцати педагози, които запалват огъня на знанието в децата. Предлагаме образователна подкрепа общо на 155 деца:

Деца и младежи, които по различни причини не са в биологичните си семейства и живеят в резидентните ни центрове Детска къща „Конкордия“ и Подслон с приоритет деца, пострадали от насилие „Светлина“;

Деца и младежи в крайна бедност и други семейни трудности и болести, които посещават дневните ни центрове Семеен център „КОНКОРДИЯ“, Семеен център „Посока“ и Център за деца и семейства „Захарна фабрика“.

Образователната подкрепа на КОНКОРДИЯ България се изразява в:

Осигуряване на всичко необходимо, за да бъдат включени в образователната система - подходящи дрехи и обувки, нужните учебници и материали, достъп до транспорт, допълнителна работа след училище. Следва постоянната ни подкрепа да ходят на училище всеки ден и да не изпаднат от образователната система. За да насърчим продължителната им ангажираност и интерес към образованието и бъдещото им професионално обучение, организираме групови и индивидуални дейности по интереси за постигане на базова грамотност, наваксване на изпуснат материал и затвърждаване на придобити знания, неформално обучение по готварство, рисуване, апликиране, фотография, шах и други за развиване на пълния им потенциал.

Целта на кампанията е да съберем 6 250 лв., с които ще можем да  осъществявим едномесечна образователна програма за 155 деца и младежи в риск от отпадане от образователната система в 5-те социални центъра на нашата фондация.

Помогнете на деца и младежи, които подкрепяме в КОНКОРДИЯ България да не отпаднат от образователната система, да продължат да се обучават и да имат шанс да развият пълния си потенциал.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Зорница Симеонова
Donated so far
 296  лв.

Goal amount
 6,250  лв.
End of Campaign
30.12.2022
Donor(s)
3

Category : Деца в риск

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация КОНКОРДИЯ България

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  216  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Зорница Симеонова

Campaign QR Code

Помогнете на деца в риск да учат и развиват талантите си! - Платформата
Платформата.бг © 2022. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта