Back to Campaigns

Топлина за Украйна


Вече шест месеца светът е изправен пред криза. Войната в Украйна принуди милиони да напуснат домовете си. Вълна от съпричастност стопли сърцата ни. Хиляди хора и в България отвориха домовете си за жените и децата, търсещи закрила в нашата страна. За пореден път добрите хора показаха, че се обединяват в тежки времена. 

СУОБ Мати Украйна помага на хората в България и Украйна от първите часове на войната. Благодарение на Вас, дарителите, вече сме изпратили 52 тона хуманитарна помощ в Украйна за бедстващите региони като Киев, Буча, Ирпен, Днипро, Миколаив, Никопол, Харков и Мариупол. Изпращали медикаменти, в това число и животоспасяващи, технически средства за комуникация, лаптопи и телефони, генератори, храни, топли завивки, спални чували и туристически постелки, термо и обикновено бельо, средства за хигиена, детски храни и детски дрешки за различни възрасти и много , много други полезни в условията на безпощадна и разрушителна война неща.  

От шест месеца СУОБ „Мати Украйна“ се грижи и за бежанци, които са намерили подслон на българска земя. С Ваша помощ ще продължим да помагаме както на хората, потърсили убежище в България, така и на бедстващо нсаеление в разрушените градове на Украйна!   

За съжаление краят на войната в Украйна не се очаква в близките месеци. Населението в Украйна страда не само от обстрели и смърт! Тази есен и зима ще бъдат извънредно трудни за тях. Домовете на много хора са унищожени, инфраструктурата е разрушена. Няма да има нито удобства, нито отопление. А от месец септември в Украйна е вече студено! 

Ето защо стартираме тази кампания в подкрепа на бедстващите в Украйна. Набраните средства са ни нужни, за да закупим и изпратим: 

ХРАНИ: адаптирано мляко за деца за различна възраст,захар, кафе, чай (черен, зелен, лайка), ориз, брашно, елда/гречка, овесени ядки, грис, боб, леща, макаронени изделия, бисквити с шоколад, вафли с шоколад, шоколад, консерви от месо (пастет, русенско варено, консервирано месо, готови ястия от типа боб с кюфтета, боб с наденица, грах с месо и т.н.). 

МЕДИКАМЕНТИ: противовъзпалителни, препарати и горещи чайове срещу настинка и грип, витамини, аналгетици, обезболяващи, превързочни материали, антисептична пудра, антиалергични препарати, термоодеяла (фолио). 

ВЕЩИ: спални чували, родопски одеяла, вълнени одеяла, дъждобрани , термобельо, чорапи, тениски, генератори, свещи, кибрит, фенерчета и батерийки.

ЛИЧНА ХИГИЕНА: влажни кърпички, дамски превръзки, паста за зъби, четки, течност за уста малки разфасовки (джобен формат), дъвки, крем "Здраве", "Бочко /смрадлика", крем за ръце, шампоани, душ-гелове, сапун, памперси , еднократни пелени и чаршафи за инвалиди и лежащо болни.

БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА СЪПРИЧАСТНОСТТА!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
СУОБ Мати Украйна
Donated so far
 1,520  лв.

Goal amount
 50,000  лв.
End of Campaign
30.03.2023
Donor(s)
13

Category : Бедствия / кризи

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: СУОБ Мати Украйна

Donors

Donor Name
Amount
Georgi Hlibov  40  лв.
Anonymous donor  40  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Anonymous donor  100  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
СУОБ Мати Украйна

Campaign QR Code

Топлина за Украйна - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта