Back to Campaigns

Лятна Лидерска Академия за деца


36 деца от различни населени места в България са мотивирани да участват в Лятна Лидерска Академия, която за втора поредна година ще ги научи да вярват в мечтите си!

Ние - учители от програмата Заедно в час, организираме за втора поредна година това събитие. Деца от различни населени места (с. Хърлец, с. Търнава, гр. Враца, с. Граф Игнатиево, гр. Сливница, с. Гара Елин Пелин, гр. Костинброд и квартал Челопечене) ще се съберат в Копривщица. Там за 8 дни те ще се опознаят взаимно и ще анализират своята общност, като изготвят план как да решават проблемите си в училище. Ще подобряват и знанията си по английски език.

През изминалата година децата от района на селата Орешене и Дерманци определиха като проблем на общността си ранните бракове и изготвиха план как да задържат съучениците си в училище до завършването им.

Бюджет:

Средствата са нужни за транспорт от различните населени места до Копривщица, храна и нощувки на децата, както и за канцеларски материали.

Учителите, които ще водят сесиите и организират академията, ще работят без хонорар.

Какво ще се случи по време на това приключение с децата?

Програмата на осемдневното обучение изгражда уменията на учениците да бъдат лидери в своето училище. Кара ги да се чувстват значими и да вярват, че има смисъл да изразят своето мнение и позиция. През учебната година децата се срещат редовно, за да проследят как се движат с изпълнението на плана си. През тази година самите ученици от Лятна Лидерска Академия 2016 ще водят някои от сесиите за децата в Копривщица.

Най-добре могат да разкажат за приключението самите деца, участници от миналогодишната Лятна Лидерска Академия "От нас зависи" 2016:

"Ние сега разказваме пред почти 70 учители за това, кои сме ние и как следваме мечтите си. Те ни питат, дали не се притесняваме. Aко не беше ЛЛА нямаше да имаме такава мотивация да се срещнем с хора и да разкажем за нашите мечти. ЛЛА заздрави нашите стремежи." Лалка, с. Орешене, 12 години

"Има смисъл да направим отново ЛЛА, защото децата ще могат да  постигат своите цели и да се стремят повече. Аз след ЛЛА реших, че ще следвам мечтата си - да стана автомонтьор!" Янко, с. Орешене, 14 години

С дарението си за апела ще подкрепите идеята за равен достъп до качествено образование за всяко дете.

Default Avatar
Златина
Donated so far
 500  лв.

Goal amount
 6,500  лв.
End of Campaign
31.08.2017
Donor(s)
1

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение “Професионален форум за образованието”

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  500  лв.

Giveback details


Donate 100 lv. and get:
Клип или картичка от децата, участващи
в ЛЛА

Total: 1 gift/s/.
 

Campaign QR Code

Лятна Лидерска Академия за деца  - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!