Back to Campaigns

Възраждане на ОУ 'Васил Левски'


Казвам се Галина Коева и съм нов директор на ОУ„Васил Левски“ с. Гита, общ. Чирпан. Наследих стара и занемарена материална база, която отблъсква деца и родители и те отиват в градските училища. Бюджетът ми е малък и не стига за материали и ремонти.

С много усилия и помощта на Община Чирпан възстанових първия етаж на бившата целодневна детска градина, затворена и разграбена от 20 години. Там преместихме предучилищната група към училището. Помещенията, които са за помощния персонал и бившата кухня не са ремонтирани. Прозорци и врати там са разбити и заковани с дъски. През зимата духа и се усеща в големия коридор към занималнята.
Поисках становище от РЗИ Стара Загора за целодневна организация в предучилищната група. Успях да намеря средства за 12 легла, но децата са 18 на брой. В предучилищната група са включени 4 ,5 и 6 годишни деца. Нуждаем се от закупуване още на 6 легла и чаршафи по 2 броя на дете плюс завивки и възглавнички. Родителите желаят да оставят децата си за цял ден в предучилищната група, за да работят. В противен случай отиват в града в целодневни детски градини, а оттам остават в градските училища. Нашето училище се ощетява. Броят на учениците пада.

РЗИ написаха предписание за материалната база на предучилищната група и в училище, което трябва да се изпълни до началото на новата учебна година. Да се смени скъсаният балатум в предверието на занималнята за предучилищна група, в 3 класни стаи и коридор на училището. Дървените тавани, олющени от дълги години трябва да се боядисат и освежат.
Средства липсват. Вече сме надвишили разходите за материали и услуги.

Целият педагогически колектив се включва за подобряване на условията. Класните стаи се освежават от самите учители с доброволен труд. Боядисваме и старите мебели и чинове. Остават учителската стая с пропадналия под и старите, разклатени шкафове за по-добри времена. За учениците обаче са готови да направят всички по силите си и на 15 септември да започнем новата учебна година в освежени класни стаи и подобрена материална база в сградата на предучилищната група

Знаем, че има добри хора, които ще се отзоват за спасението на едно училище, преживяло войни, с 98-годишна история - нашето ОУ„Васил Лвевски“ в с. Гита, общ. Чирпан. В селището има деца, но ние трябва да им предложим качествен учебен процес и материална база, която да е като на градските училища. Само тогава родителите ще повярват и ще ни се доверят. Само тогава училището ще се изпълни с повече деца и ще имаме пълни паралелки.


БЛАГОДАРИМ предварително на всеки, който отдели време и средства за нашата кауза - ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОУ„ВАСИЛ ЛЕВСКИ“!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Галина Коева
Donated so far
 1,188  лв.

Goal amount
 6,000  лв.
End of Campaign
31.08.2022
Donor(s)
6

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: ОУ„Васил Левски“

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  50  лв.
Людмила  200  лв.
Димитрина Спирова  800  лв.
Веселина  10  лв.
Anonymous donor  108  лв.

Giveback details


Donate 10 lv. and get:
Благодарствено писмо

Total: 10 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Галина Коева

Campaign QR Code

Възраждане на ОУ 'Васил Левски' - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта