Back to Campaigns

Стипендиантски фонд 'Д-р Марио Шкодров'


Update 27.06.2022

Д-р Спас Керимов: "Великите хора оставят светлина след себе си, на която ние можем да бъдем само проводници. Мисля, че подценихме светлината на Марио, когато определихме големината на стипендиантския фонд в негово име – 9000лв.

Само за ден събрахме почти 16 000лв благодарениe на неговата чистота, усмивка и огнени къдрици. Искаме да кажем на настоящите дарители – няма по-съвършен човек от този, който (съз)дава за другите, благодарим ви!

Явно стипендия „д-р Марио Шкодров“ ще бъде десетилетна. Решихме да увеличим фонда на 22 000лв и да продължим да събираме средства, които да ни позволят и през следващите години да даряваме на достойни и нуждаещи се наследници на пламъка на Марио.

Преизпълването на фонда ще значи просто повече стипендии за повече години напред. Благодарим ви!"

"Готови за успех” е стипендиантската програма на Фондация Бикоуз, която вече 16 години подкрепя ученици и студенти без един или двама родители с отличен успех. През годините благодарение на дарителите ни сме раздали 1638 стипендии на вдъхновяващи млади хора, които вървят по пътя към своя успех! През учебната 2021/2022 подкрепихме 118 стипендианти, от които 32-ма, изучаващи медицински специалности. 

Най-истинските посланици на „Готови за успех“ са вече завършилите лекари, инжинери, учители, преминали през програмата и останали наши приятели, а и вече дарители! Всички хора, преминали през програмата остават в сърцата ни завинаги!

Сред тях обаче, има един светъл човек, който не можем да срещнем вече, който физически не е при нас, но примерът му, добротата му, любовта му към природата и пътешествията, светлият му дух са с нас от първото ни запознанство и завинаги!

Марио...Той не успя да навърши 27 години.  

Преди 4 години ни напусна д-р Марио Шкодров – стипендиант и емблема на Готови за успех. Днес си спомняме за него и заедно с неговите приятели искаме да го почетем по-най добрия възможен начин – като подкрeпим други хора в негова памет! Д-р Спас Керимов, д-р Елена Стефанова и други приятели на Марио основават Стипендиантски фонд „Д-р Марио Шкодров“ като част от „Готови за успех“ . Една стипендия ще е на стойност 3000лв. и с нея ще награждаваме бъдещи лекари с отлични академични резултати -  хора, които ще продължат светлия пример на Марио!  

Подкрепете ни! Нека заедно съберем средства за поне три стипендии!

Нека Марио се гордее с нас! 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
д-р Спас Керимов, д-р Елена Стефанова и Фондация Бикоуз
Donated so far
 20,617  лв.

Goal amount
 22,000  лв.
End of Campaign
24.12.2022
Donor(s)
82

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Стипендиантски фонд д-р Марио Шкодорв"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  25  лв.
Макс Гурвиц  500  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Борис Симандов  200  лв.
Trouble Bakers  308  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
д-р Спас Керимов, д-р Елена Стефанова и Фондация Бикоуз

Campaign QR Code

Стипендиантски фонд 'Д-р Марио Шкодров' - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта