Back to Campaigns

Подкрепи 4-ма младежи без родители за летния им стаж в Чайната


!!! Важно!!!

Благотворителна организация на българите в чужбина ще дари оставаща част от сумата! Благодарим на всички за подкрепата!

---------------------------------------------------------------------------------------

През юли и август месец, ще проведем първият работен стаж за 4-ма младежи от Център за настаняване от семеен тип „Майка Тереза“ от град Пловдив. Нашият гостоприемен домакин ще бъде добре познатата „Социална Чайна“ в град Варна – мястото, което предоставя първа работа в защитена среда за младежи от социални институции.

Защо правим тази стажантска програма?

Защото вярваме, че всеки има право да води качествен и независим начин на живот и липсата на родителска грижа или адекватни условия за израстване не бива да лишават когото и да било от това бъдеще!

Как ще протече стажантската програма?

В рамките на общо 22 дни ще покажем на младежите как протича работата зад бара в „Социалната Чайна“. Ще ги преведем през всички позиции и отговорности, защото най-добрият начин за учене е чрез правене и преживяване.

В професионален план младежите ще преминат през всички работни станции и позиции – почистване, отсервиране и миялна машина, бар, напитки, каса, обслужване на клиенти, работа със сървър и каса, приготвяне на заготовки и готвене, организиране, подготвяне и провеждане на събития. Освен това с тях ще проведем и тренинг за бариста и обучение за готварски умения.

В личен план, младежите ще имат и няколко обучения и дискусии на теми като личностно развитие, кариерно развитие, здравна култура, срещи с доброволците и младежите от ЦНСТ във Варна и разбира се релакс на плажа в свободното време.

Какво целим с тази стажантска програма?

Да покажем на младежите как протичат работните процеси в реалната среда.

Да посеем семенцето за изграждане на трудови навици и дисциплина.

Това е възможност за младежите да разширят мирогледа си, да се запознаят с много нови хора, да подобрят комуникационните си умения, да излязат от тяхната среда, да пътуват, да придобият повече увереност в себе си и не на последно място – да ги вдъхновим да искат повече от живота си!

NB! В сумата са включени всички разходи по пътуване, настаняване, обучения, престой, храна, застраховки, дневни както и индивидуална стипендия за всеки успешно завършил летния си стаж!

Благодарим Ви за подкрепата и че също като нас вярвате, че всеки има право да води качествен и независим живот! А ако имате път към Варна, младежите ще Ви очакват, за да ви приготвят ароматен чай или кафе!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Деница Габровска
Donated so far
 2,758  лв.

Goal amount
 12,500  лв.
End of Campaign
25.06.2022
Donor(s)
47

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Социалната Чайна-клон Пловдив"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  100  лв.
Деница Василева  50  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Калоян Стоянов  100  лв.
Anonymous donor  20  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Деница Габровска

Campaign QR Code

Подкрепи 4-ма младежи без родители за летния им стаж в Чайната - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта