Back to Campaigns

Заедно за първия коткодом в Балчик!


Ние сме малък екип от доброволци, който обожава животните и отделя цялото си свободно време, да се грижи за бездомничетата в Балчик. Често откликваме на сигнали за бедстващи котки из цялата страна, поради което имаме животни от София, Варна, Пловдив и др. Към момента само за скромните две години дейност имаме спасени, лекувани и щастливо задомени над сто котки, както и десетки кучета. Дейността ни може да проследите на фейсбук страницата „Fluffy Paws of Bulgaria“(https://www.facebook.com/LapichkitenaBG).

Подслоняваме животните в домашни условия, но бройката им става все по-непосилна, особено поради факта, че Балчик стана убежище и на много украински бежанци, които имат нужда от нашата помощ за домашните си любимци. Община Балчик подпомогна дейността ни и ни предостави малка сграда, но оттук с наши средства трябва да превърнем голите тухлени стени в уютен подслон за пухкави бездомничета.

Нека заедно изградим първия коткодом в Балчик! Освен че ще е първото такова пространство в необластен град, приютът ще ни помогне да спасим много повече котки от улицата, където те ежедневно стават жертва на автомобилния трафик, на инфекции, болести и недобронамерени граждани. Същевременно, сградата ще служи и за временен подслон на подлежащи на кастрация котки, което е ключова част от борбата със свръхпопулцията на бездомните животни.

Вашата помощ ни е нужна, за да съберем 10 000 лв. и да ремонтираме сградата ни, което включва:

  • Да измажем и изолираме нашия коткодом, така че да е уютен, сух и топъл за животинките, особено през студените месеци. В галерията може да видите сегашното му състояние.
  • Да купим нужните мебели, катерушки, котешки тоалетни, драскалки и легълца – животинките ще бъдат в максимално близки до домашните условия, без клетки и ограждания. В галерията може да видите как до момента се грижим за спасените от нас животинки.
  • Да обособим отделни помещения за: новопостъпили и карантинирани котки; за малки котенца и майки; за хронично болни котки на специфична терапия; за болни и нуждаещи се от спешно лечение
  • Да заредим достатъчно храна, обезпаразитяващи, медикаменти, почистващи препарати и тоалетни принадлежности за животните
  • Да поставим мрежа тип „птичарник“ на двора, така че котенцата да могат да излизат и на слънце без риск да избягат.
  • Да закупим дървени къщички за животни за двора на сградата

Дори 20 дарени лева за нас означават, че ще можем да подсигурим месечната прехрана на едно спасено от улицата котенце. Ние сме единствената организация, която се занимава с тези проблеми в общината – с вашия дар, вие буквално спасявате живота на едно коте! Всеки един лев ще бъде вграден в нашата малка сграда, в която обаче влагаме цялата си енергия и любов и която ще е единственото спасение за стотици мъркащи приятелчета. Без вашата помощ повечето от тях биха останали на улицата, където животът им няма да е по-дълъг от година-две…От наша страна, ние обещаваме да изградим един истински морски пристан за пухкавите котенца на града!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Петър Добрев
Donated so far
 3,760  лв.

Goal amount
 10,000  лв.
End of Campaign
30.06.2022
Donor(s)
54

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение "Малките големи"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  10  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Петър Беков  100  лв.
Деница Михова  100  лв.
Anonymous donor  20  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
Авторска фотография на коте в рамка

Total: 30 gift/s/.
 

Donate 100 lv. and get:
Ръчно плетено легълце за котка

Total: 30 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Петър Добрев

Campaign QR Code

Заедно за първия коткодом в Балчик! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта