Back to Campaigns

ДОМ ДАЛЕЧ ОТ ВКЪЩИ – да оборудваме центъра в с. Стъргел за бежанци


Актуализация на 24.06.2022 г.

Благодарим ви, мили хора! Ситуацията се променя бързо и няма да успеем да оборудваме центъра в с. Стъргел за бежанци – няма да ни стигнат средствата, времето, а много се надяваме скоро да няма и нужда. Събраните средства насочваме за оборудване на зеления образователен център – според желанието на тези от Вас, които познаваме. Надяваме центърът да се напълни скоро с учещи деца – от всички краища на България и света.

-------

Сдружение за споделено учене ЕЛА реставрира сградата на старото училище в с. Стъргел, за да я превърне в зелен образователен център. В сегашната ситуация спешно променяме нашите приоритети, като се концентрираме върху оборудването на стаите за спане, баните, кухнята и отоплението на сградата, за да могат между 50-60 души да намерят подслон. 

Нашият офис сега е пълен с учещи и играещи деца от Украйна и това ни кара да се чувстваме поне една милимунда по-смислени.Малката Оля знае, че не могат да се приберат у дома, понеже в Украйна сега има лоши хора. И тя всяка сутрин като се събуди пита “тръгнаха ли си вече лошите хора от нас, ще си ходим ли?”Същото се пита половината свят всяка сутрин, докато вече втори месец те не си тръгват.Малките принцеси в нашия офис имат всичко на Елза (даже и фиби, и пантофки!) и само за кратко са в Замръзналото царство, а ние само за малко го размразяваме за тях и за нас. Много е хубаво, когато се смеят и пеят!Докато чакаме пролетта в Арендел, сегашната ситуация, в която се очаква още много хора да потърсят убежище в България, ни наложи да преразгледаме приоритетите си. Ние от Сдружение за споделено учене ЕЛА изграждаме Зелен образователен център чрез реставрация на старото училище в с. Стъргел от няколко години. Бяхме планирали в края на 2022 да бъдат завършени първият етаж, дворът и работилницата, където да можем да провеждаме терапевтични и образователни занимания с деца и младежи. Сега решихме да се концентрираме върху оборудването на стаите за спане, баните и кухнята, за да може постепенно 60 майки с деца да намерят подслон.

Благодарни сме на кмета и хората от с. Стъргел, които посрещнаха сърдечно идеята и са готови да споделят училището и селото си с нуждаещите се от спокойствие и подкрепа. Благодарни сме и на администрацията на община Горна Малина, която може да осигури храна, транспорт и места в детските градини и училищата в общината с обновена база и качествено образование за децата.

Необходимa ни е вашата помощ да завършим първите помещения, годни за живеене, за да има къде да бъдат настанени Оля и други украински деца и майките им. Благодарим на всички досегашни, бъдещи, малки и големи дарители!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Ива Бонева
Donated so far
 2,568  лв.

Goal amount
 25,000  лв.
End of Campaign
24.07.2022
Donor(s)
10

Category : Бежанци / мигранти

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Сдружение за споделено учене ЕЛА

Donors

Donor Name
Amount
Николай Ников  1,000  лв.
Mihaela Georgieva  600  лв.
Mark C Francis  500  лв.
Anonymous donor  150  лв.
Мария  50  лв.

Giveback details


Donate 150 lv. and get:
тениска

Total: 15 gift/s/.
 

Donate 200 lv. and get:
платнена торба

Total: 15 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Ива Бонева

Campaign QR Code

ДОМ ДАЛЕЧ ОТ ВКЪЩИ – да оборудваме центъра в с. Стъргел за бежанци - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта