Back to Campaigns

Бягаме в Плевен в подкрепа на деца с интелектуални затруднения


Както всяка година Маратон на приятелството Плевен има благотворителна кауза. Осмото издание ще подкрепи „Бягаме в Плевен в подкрепа на деца с интелектуални затрудненияинициатива на Българска aсоциация за лица с интелектуални затруднения – гр. Плевен. Набраните средства ще се използват за закупуване на грънчарски колела, инструменти за оформяне и изрязване, четки за декорация, бои, глина, фурна за изпичане и други необходими материали за изграждането на арт терапевтичен кът за работа с глина от деца с увреждания към Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания – гр. Плевен.

Арт терапията за деца с увреждания е изключително полезен метод, даващ добри резултати. Работата с глина, от своя страна, ще допълни качествено палитрата от възможности за провеждане на арт занимания в центъра.

Глината е естествен природен материал, отличаващ се с екологична чистота. В сравнение с другите материали има много преимущества: приятна текстура, пластичност, лесно се работи с нея, бързо придобива и запазва формата си. Моделирането с глина отваря пространство за изява на различен спектър възможности. Децата развиват въображение, творчески и естетичен усет, фина моторика и координация, сензорни възприятия и др. Не на последно място работата с глина снижава напрежението, негативизма, канализира агресивността и натрупаната тревожност. Терапевтичната работа с глина е много добра възможност за развитие на социално-емоционални и когнитивни умения. Тя е универсално терапевтично средство за деца и лица с различни проблеми.

През 2015 г., благодарение на второто издание на Маратон на приятелството, бяха обособени и оборудвани две зали в ЦСРИДУ – Плевен. Едната – за провеждане на двигателна рехабилитация, а другата за занимания по системата на Монтесори.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Маратон на приятелството Плевен 2022
Donated so far
 1,966  лв.

Goal amount
 1,500  лв.
End of Campaign
21.05.2022
Donor(s)
21

Category : Деца и възрастни с увреждания

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Българска aсоциация за лица с интелектуални затруднения – гр. Плевен

Donors

Donor Name
Amount
прехвърляне от кампания Бягаме в Плевен за достъпна среда  227  лв.
Участник в 8ми Плевенски маратон на приятелството  89  лв.
Allan Kay  50  лв.
Виктор Константинов  100  лв.
Simela Mavridou  439  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Маратон на приятелството Плевен 2022

Campaign QR Code

Бягаме в Плевен в подкрепа на деца с интелектуални затруднения - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта