Back to Campaigns

А1 подкрепя: #ЗАДОБРОТО в полза на семейства от Украйна


Приятели,

с болка и мъка следим войната в Украйна и от първия й ден мислим как можем да помогнем. Обмисляхме как не просто да бъдем полезни, а да подкрепим максимално ефективно стотиците семейства, които бяха принудени да напуснат домовете си, да изоставят работата си, да облекат децата си и с по една раница да побягнат към България, за да се спасят от войната. Те са наши братя, сестри, деца, а тази война се превърна във война срещу цивилизацията. Пристигащите, но и тези, които остават там, имат нужда от подкрепата и силата на доброто в нас.

Ние вярваме, че човешката добрина е по-силна от ракетите, танковете и бомбите и докато можем, ще се броим за тази вяра с всички възможни ресурси.

За какво ще се използват средствата по кампанията: за консумативи, храна, лекарства, настаняване, вещи и услуги, които осигуряват нормалния престой на украинските бежанци у нас; за консумативи и материали за хората, които са останали да се борят за страната си, и за транспорт до Украйна. Трябва да е ясно, че извън границите на ЕС доставянето на тази помощ ще е трудно. Ще направим максимално възможното да проверяваме хората, с които работим, но в дни на война понякога ще е невъзможно да имаме контрол над всичко.

Ще организираме осигуряването на медицинска грижа за пристигналите у нас деца, жени и мъже в координация с болници - наши партньори. При необходимост ще осигуряваме само средства за лечение, ако то не може да бъде поето от лечебното заведение. 

Значение има само това: доброто да е повече, много повече от лошото.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
А1
Donated so far
 3,070  лв.

Goal amount
 10,000  лв.
End of Campaign
29.04.2022
Donor(s)
44

Category : Бедствия / кризи

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "За Доброто"

Donors

Donor Name
Amount
Ана Нончева  50  лв.
Татяна Стойнева  66  лв.
Христо Брадваров  37  лв.
Anonymous donor  170  лв.
Anonymous donor  70  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
А1

Campaign QR Code

А1 подкрепя: #ЗАДОБРОТО в полза на семейства от Украйна - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта