Back to Campaigns

#ЗАДОБРОТО в подкрепа на нашите деца, сестри и братя от Украйна


Приятели,

с болка и мъка следим войната в Украйна и от първия й ден мислим как можем да помогнем. Обмисляхме как не просто да бъдем полезни, а да подкрепим максимално ефективно стотиците семейства, които бяха принудени да напуснат домовете си, да изоставят работата си, да облекат децата си и с по една раница да побягнат към България, за да се спасят от войната. Те са наши братя, сестри, деца, а тази война се превърна във война срещу цивилизацията.

Пристигащите, но и тези, които остават там, имат нужда от подкрепата и силата на доброто в нас.

Ние вярваме, че човешката добрина е по-силна от ракетите, танковете и бомбите и докато можем, ще се броим за тази вяра с всички възможни ресурси.

Не започнахме кампания още в първия ден, тъй като много организации вече го бяха направили. Ако кампаниите са твърде много, това създава излишен шум и затруднява хората. 

Днес обаче, след много разговори с хора и организации, които подкрепят фондация „За доброто“ и знаят как работим „по спешност“ и как отчитаме работата ни, проведохме общо събрание и започваме кампания със следните мотиви:

  • Ще имаме възможност много бързо и ефективно да купуваме и разпращаме необходимото за бежанците от Украйна, които пристигат в България.
  • Ще можем да създадем наша координация в подкрепа на вече започналите големи кампании, които се управляват по-трудно. Може да помогнем с натрупания опит от подобен тип дейности и с доверието към нас.
  • Ще можем максимално да гарантираме разходването на дарените средства, доколкото това е възможно в извънредна ситуация и екстремни условия.
  • Ще направим подкрепяща кампания с ангажименти към конкретни неща и ефективен контрол върху тях.

За какво ще се използват средствата по кампанията:

  • За консумативи, храна, лекарства, настаняване, вещи и услуги, които осигуряват нормалния престой на украинските бежанци у нас.
  • За консумативи и материали за хората, които са останали да се борят за страната си, и за транспорт до Украйна. Трябва да е ясно, че извън границите на ЕС доставянето на тази помощ ще е трудно. Ще направим максимално възможното да проверяваме хората, с които работим, но в дни на война понякога ще е невъзможно да имаме контрол над всичко.
  • Ще организираме осигуряването на медицинска грижа за пристигналите у нас деца, жени и мъже в координация с болници - наши партньори. При необходимост ще осигуряваме само средства за лечение, ако то не може да бъде поето от лечебното заведение.
  • Всякакви други дейности, които могат да се окажат необходими за украинските бежанци в България.

Изберете тази кампания, ако сърцето ви каже това!

Или изберете друга от останалите невероятни инициативи на други граждански организации в България.

Значение има само това: доброто да е повече, много повече от лошото.

Доброто е по-силно!

Слава на Украйна!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Kremena Kuneva
Donated so far
 76,703  лв.

Goal amount
 100,000  лв.
End of Campaign
30.12.2022
Donor(s)
304

Category : Бежанци / мигранти

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "За Доброто"

Donors

Donor Name
Amount
Елена Геловска  100  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Kremena Kuneva

Campaign QR Code

#ЗАДОБРОТО в подкрепа на нашите деца, сестри и братя от Украйна - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта