Back to Campaigns

Дарете за детство без насилие!


Видях Дарина за първи път. Момиче на около 10 години, което напълно неочаквано за мен пристъпи плахо в стаята, в която работя. Веднага видях в погледа ѝ, че търси някого, с когото да сподели, който да я чуе и подкрепи. Тя беше от децата, подложени на системно насилие от собствените си родители и постъпило по сигнал в нашия кризисен център. Дарина, като много други деца приемаше насилието за нормална част от живота си. В нейното съзнание да я бият, да я обиждат и да я карат да работи бяха неща, които напълно заслужава и смирено изтърпяваше. А родителите ѝ според нея бяха в пълното си право да вършат това както с нея, така и с нейната сестра. Дарина седна на бюрото до мен и заразказва... Това, което чух ме натъжи изключително много – като майка, но и просто като човек.

Наскоро колега спомена, че е срещнал Дарина. С радост сподели, че тя е една порастнала девойка, уверена в своите способности, напълно осъзнала, че има право на уважително и разбиращо отношение от другите, да учи и да се развива според интересите си. На Дарина ѝ предстоеше да кандидатства в Художествената академия. Това искрено ме зарадва, защото си спомних, че тогава, при първата ни среща, на бюрото до мен Дарина спонтанно нарисува картина с много цветя и сърца... и ми я подари. „Когато рисувам, отивам в един друг свят, където се чувствам сигурна, в който всички се отнасят добре един към друг и си помагат“ беше споделила тя.

Помогнете на деца, пострадали от насилие да разберат каква е нормалната среда, в която трябва да живеят, да излязат от кръга на насилието в живота си и да продължат щастливо да се развиват!

#детствобезнасилие #щастливодетство #ненадетскотонасилие 

Подслон с приоритет деца, пострадали от насилие „Светлина“ на Фондация КОНКОРДИЯ България е делегирана услуга от Столична община. Това е единствения кризисен център в гр. София, който е специализиран само за деца с такива проблеми. При нас децата получават подслон, храна, дрехи, обувки, образователна и психологическа подкрепа; включват се в арт занимания, спортни активности, посещения на културни забележителности, екскурзии.

Кризисният център е предназначен за 12 деца, които остават при нас за срок до 6 месеца. През изминалата година сме помогнали на 20 деца като Дарина, на възраст между 3 и 18 години, претърпели някакво или съвкупност от много видове насилие. Общото за повечето деца, които постъпват при нас е това, че приемат насилието като начин на живот, нещо, което е напълно нормално да им се случва и което заслужават.

Бюджетът, който получаваме от Столична община за функционирането на кризисния център е недостатъчен. За да осъществяваме постоянно и качествено всички дейности, включително за режийни разходи се нуждаем от допълнителни финансови средства от 60 000 лева годишно. За това разчитаме на подкрепата на индивидуални и корпоративни дарители и на финансиране по проекти.

За 8 март стартираме една по-различна кампания – посветена на децата на майките. За да научим децата, майките и целите семейства, че насилието не е нормален начин на живот.

Целта на кампанията е да съберем 5 000 лв., с които да продължим да осигуряваме спокойна среда и уважение за децата, пострадали от насилие.   

Подкрепете децата, жертви на насилие! На територията на град София само тук те могат да получат това, което заслужава всяко дете: защитена среда и разбиране; възможност „да бъдат деца“ и да добият увереност да прекъснат кръга на насилие в живота си; да бъдат щастливи и да се развиват.

 

Фондация "Конкордия България" е включена в традиционната 8-мартенска кампания на фондация BCause в подкрепа на организации, които помагат на жени и деца, преживели домашно насилие.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Зорница Симеонова
Donated so far
 5,050  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
11.04.2022
Donor(s)
13

Category : Човешки права

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация КОНКОРДИЯ България

Donors

Donor Name
Amount
Никола Йорданов  50  лв.
Paysafe Bulgaria  1,907  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Елица Иванова  100  лв.

Giveback details


Donate 100 lv. and get:
Свещ "Букет от рози", ръчно изработена
от младежи в риск в нашето Ателие.

Total: 10 gift/s/.
 

Donate 50 lv. and get:
Комплект Свещ сърце и Керамично сърце,
изработени от младежи в риск в нашето
Ателие

Total: 10 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Зорница Симеонова

Campaign QR Code

Дарете за детство без насилие! - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта