Back to Campaigns

Помогнете да създадем кризисен подслон за младежите от Чайната


Социалната Чайна във Варна е място, което предоставя защитена работна среда и менторска подкрепа за личностно израстване на младежи от проблемна семейна среда и младежи от институции. 

Много често нашите младежи попадат в предизвикателни житейски ситуации и трябва бързо да намерят място за нощувка или къде да прекарат седмица-две до разрешаване на проблема. 

Нека ви разкажем историите на Симона, Калоян и Даная /реални ситуации с измислени имена/

Симона /19 г./ задлъжнява към няколко фирми за бързи кредити и не успява да си плати наема в няколко поредни месеца, като не ни уведомява за това. Налага се да се изнесе от квартирата си, тъй като е изгонена от хазяина. Тя трябваше бързо да се организира, което й донесе много стрес и отсъствия от работа, за да се справи със ситуацията.

Калоян /16 г./ често изпада в конфликтна ситуация с членове на семейството си и трябва да търси квартира. Миналото лято в продължение на 2 седмици той спи в Чайната или където намери, през това време са откраднати личните му вещи. Екипът ни му осигури храна и медиаторство в разрешаване на конфликтната ситуация, но трябваше да търсим временно място, където той да отседне, да може да си вземе душ и да се наспи.

Даная /18 г./ се обади на свой колега в 1 часа през нощта след свада с член на семейството, за да го помоли да остане да пренощува. Успяхме да й намерим апартамент под наем и й дадохме заем за покриване на първоначални разходи за първи месечен наем и закупуване на чинии и т.н., но се наложи целият екип да се редуваме да й предоставяме място за временен престой, докато това стане. 

Ето защо бихме искали да ремонтираме едно от нашите помещения тук в Социалната чайна за ситуации като тези.

Подкрепете ни! Нека заедно създадем безопасно място за младежите, където ще знаят, че могат да пренощуват в кризисни ситуации, когато са под напрежение, изправени пред трудност или просто имат нужда от спокойно място да премислят живота си за ден-два. Разполагаме с помещение, което е в много лошо състояние и се нуждае от сериозна реконструкция. Помещението е изключително подходящо за целта - обособени собствени пространства с баня и тоалетна, климатик, съблекалня за момчета и момичета, пералня и сушилня, защото дори и нашите младежи да живеят с родител или самостоятелно, те рядко разполагат с пералня.

Искаме да отидем още по-далеч и да ги оставим да участват в изграждането на помещенията и по този начин да получат (особено за момчетата, които се интересуват от подобни дейности) важни умения и ценен опит, които могат да им помогнат да си намерят работа в бъдеще. 

За да изградим кризисния център, са ни необходими 30 000 лв.

Сумата включва разкъртване, изграждане на шахта, ел. и ВиК инсталация със санитарен възел, баня и перално, доставка и монтаж на фаянс и теракот, шпакловане и боядисване на стените, оборудване с шкафчета за лични вещи, място за почивка и съблекалня. 

Младежите, работещи в Чайната не са израснали в сигурна семейна среда, но заедно може да им осигурим подкрепа в трудните моменти. Дарявайки средства по кампанията, Вие дарявате безопасност.

Благодарим Ви! 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Десислава Джипова
Donated so far
 849  лв.

Goal amount
 30,000  лв.
End of Campaign
27.05.2022
Donor(s)
10

Category : Деца в риск

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация 'Социалната Чайна'

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  100  лв.
Цветелина Филипова  10  лв.
Росица Николова  50  лв.
Pontica Solutions AD  160  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Десислава Джипова

Campaign QR Code

Помогнете да създадем кризисен подслон за младежите от Чайната - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта