Back to Campaigns

Мисия 'Коледна звезда' в подкрепа на деца без родители


Мисия „Коледна звезда“ в подкрепа на деца без родители

„Коледна звезда“ е проект, който вече 16 години се осъществява от фондация „Радост“ при Енорийски център към храм „Покров Богородичен“, гр.София. Целта на проекта е набиране на средства за летни лагери, екскурзии и хранителни продукти за деца от институции, от бедни райони в страната и за хора с интелектуални затруднения. В инициативата през годините самите деца от социалните домове, подпомагани от доброволци и ученици от различни училища, творят коледни картички, които се продават на благотворителни коледни базари. Със събраните средства децата ходят на летни лагери и екскурзии, за тях това е единствената възможност да отидат на море или планина. От стартирането на кампанията през 2005 г. до момента стотици деца са преживели незабравими мигове и след това са споделили радостта и благодарността от получената подкрепа.

Тази година кампанията по набиране на средства разчита предимно на усилията на доброволците и на всички, които през годините са били вдъхновени от светлината на Рождественската звезда! Поради ограниченията около COVID кризата е невъзможно да се осъществят коледни базари, които са един от основните начини за продажба на картичките, именно затова Вашето дарение е изключително важно за реализиране на детските лагери и екскурзии.

Кои са децата? Средствата се разпределят между 100 деца в нужда от: ЦНСТ „Констанца Ляпчева” в гр. Долна баня, ЦНСТД в гр. Самоков, Защитено жилище „Савина“ в гр, София и социално слабите деца от с. Беброво, община Елена. За много от тях лагерът през идващото лято ще е първият повод да излязат извън населеното им място. За да сбъднат желаната от тях лятна ваканция, децата рисуват коледни картички няколко месеца в годината, като така се учат на труд и самостоятелност.

През кампания 2020/2021 са събрани около 11 800 лв. Те са разпределени между четирите центъра, като децата от ЦНСТД в гр. Самоков са били на море в Равда, за ЦНСТ „Констанца Ляпчева” в гр. Долна баня са закупени хранителни продукти в допълнение на недостатъчното държавно финансиране, социално слабите деца от с. Беброво са получили таблети за дистанционното обучение, а младежите от защитено жилище „Савина“ са използвали парите за различни екскурзии, споделя координаторът на „Коледна звезда“ Дарина Врановска.Повече за дейността на „Коледна звезда“ и снимки от миналите кампании можете да видите във фейсбук-групата „Коледна звезда“ и история на проекта през годините тук.

От всички нас зависи „Коледна звезда“ да изгрее и следващата година в сърцата на децата и да продължи веригата на доброто, която вече толкова години не се прекъсва! Най-голямото щастие ще е да видим отново усмивките на децата, които отразяват благодарността и радостта им!

Дар за дарител: всеки, дарил сума над 30 лв. за „Коледна звезда“ ще получи дар – нарисувана специално за него коледна картичка, от сърце и детски ръце! 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Мария Явашева
Donated so far
 1,728  лв.

Goal amount
 15,000  лв.
End of Campaign
26.02.2022
Donor(s)
22

Category : Деца и младежи от институции

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Радост"

Donors

Donor Name
Amount
Мария Явашева  50  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Nikolay Hristov  30  лв.
Anonymous donor  100  лв.

Giveback details


Donate 30 lv. and get:
коледна картичка

Total: 300 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Мария Явашева

Campaign QR Code

Мисия 'Коледна звезда' в подкрепа на деца без родители - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта