Back to Campaigns

Кауфланд подкрепя: стипендии "Готови за успех"


“Искам да съм успешен, защото желая да помагам на хора със сходна на моята съдба”, казва Теньо Георгиев - бивш стипендиант и настоящ дарител. В тези думи се крие духът на стипендаинтската програма "Готови за успех". Желанието да върнеш доброто, да оцениш подкрепата и да предадеш нататък!

За 16 години са отпуснати 1639 годишни стипендии на обща стойност 2 306 000 лв. Нашите стипендианти се обучават в престижни университети и специалности в България, те са мотивирани, целенасочени и активни. Нашата цел е стипендиите да имат най-осезаем принос за живота, успешното завършване на обучението и личностното развитие на децата и младежите, които ги получават. Ето защо, освен учениците в 12 клас и тази година за стипендии могат да кандидатстват и учениците в 11 клас. Размерът на стипендиите за ученици се запазва – 1000 лева годишно. Подкрепата за студенти в медицински специалности се увеличава: стипендиите за студенти за учебната 2021-2022 година остават 2500 лева годишно и ще бъдат отворени само за специалностите медицина, дентална медицина, рехабилитация и медицински сестри. Бъдещите лекари и сестри имат най-големи ограничения да работят паралелно с ученето си и най-дълго време се обучават и специализират с ниско възнаграждение.

Специалните стипендии за най-нуждаещите се продължава да набира кандидати: Тази стипендия е за студенти от всички специалности, които са в особено затруднение, ограничения и трудности да завършат обучението си. Със специалните стипендии ще подпомогнем деца и младежи, загубили и двамата си родители или отраснали в социални институции, или имат физически увреждания. Размерът на стипендиите остава 2500 лева годишно.

Стипендиите набираме изцяло от дарения – от хора и компании, които подкрепят младежите в усилията им да завършат образованието си. През учебната 2020/2021 година стипендии получиха 33-ма студенти от медицински специалности, 18 студенти, които се обучават в други специалности и 37 ученици от 26 града в България.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Кауфланд
Donated so far
 320  лв.

Goal amount
 1,500  лв.
End of Campaign
30.04.2022
Donor(s)
8

Category : Образование / наука

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: фондация BCause

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  25  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  20  лв.
Anonymous donor  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Кауфланд

Campaign QR Code

Кауфланд подкрепя: стипендии
Платформата.бг © 2023. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта