Back to Campaigns

Подари усмивка. Подкрепи зъболечение на младежи с увреждания


Детството на Марти преминава в Дом за деца с умствена изостаналост. А след закриването му е настанен в Защитеното жилище, което фондация “Сийдър” управлява в гр. Казанлък. Той е много усмихнат и отзивчив, интересува се от кабели и техника. Не чува, но компенсира това със своята изключителна общителност, жестове и мимики. Широката му усмивка може да бъде помрачена от зъбобол, а лечението му е трудно и изисква доста средства, защото Марти вече е голям и разходите за него не се покриват от държавата.

Прегледите и лечението на зъбите при младежи с тежки увреждания са изключително трудни и изискват специализирана грижа. Уврежданията и трудностите за поддържане на добра устна хигиена спомагат за по-сериозните проблеми със зъбите. В повечето случаи се налага преглед и лечение под пълна анестезия, което е сложна и скъпа процедура. А ако към всичко това добавим и принудителното ограничаване на всички външни контакти през изминалите две години заради пандемията от Ковид-19, ще разберете защо е важно да осигурим цялостен преглед и лечение на 7 младежи с тежки интелектуални увреждания в един от центровете ни в гр. Казанлък. 

С настоящата кампания искаме да наберем 5000 лв., които са необходими за профилактика и стоматологично лечение на 7 младежи с тежки интелектуални увреждания, настанени в Защитено жилище в гр. Казанлък. 

Тази кампания е част от коледните ни инициативи под надслов “Тази Коледа всяко дарение е от значение”, която е посветена на здравната грижа за децата и младежите в неравностойно положение. Ние осигуряваме индивидуална грижа и терапевтична подкрепа на настанените в нашите семейни центрове деца и младежи, за да гарантираме постигане на пълния им потенциал и достоен и пълноценен живот.  

За нас: Фондация „Сийдър” е българска неправителствена организация с 16-годишен опит в социалната сфера. Управляваме центрове от семеен тип за деца и младежи с увреждания и лишени от родителска грижа. 

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Ива Хаджийска
Donated so far
 1,280  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
28.01.2022
Donor(s)
11

Category : Деца и възрастни с увреждания

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Сийдър"

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  40  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Лилия Лозанова  50  лв.
Anonymous donor  200  лв.
Anonymous donor  50  лв.

Giveback details


Donate 200 lv. and get:
Брандирана торбичка от памук

Total: 30 gift/s/.
 

Donate 300 lv. and get:
Брандирана бутилка от тритан

Total: 15 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Ива Хаджийска

Campaign QR Code

Подари усмивка. Подкрепи зъболечение на младежи с увреждания - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта