Back to Campaigns

Дарете топъл обяд за Иво и още десет младежи


Срещнахме Иво, когато беше на 12 в Центъра за настаняване от семеен тип "Изгрев", гр. Варна. Тогава той беше едно малко, уплашено момче, но очите му бяха пълни с надежда. Мечтаеше да стане готвач, за да нахрани всички деца, израснали без семейства, без майки и баби, които да им готвят вкусна и топла храна. 

На всяко съботно доброволческо ателие все така ентусиазиран ни питаше дали вече е достатъчно голям, за да работи в Социалната Чайна.  И когато навърши 15 прекрачи прага ни, с широка усмивка, нетърпелив да сбъдва мечтите си.

В началото му беше трудно да бъде редовен на работа, да изслушва колегите си и да си учи уроците.

С помощта на ментора си и целия екип на Чайната, 3 години по-късно, Иво  успя да завърши училище и започна  стажа в голяма IT компания. Не стана готвач, но продължи да се бори за мечтата си, а именно: да приготвя топла храна за деца без семейства.

Това е историята на Иво.

В момента в Социалната Чайна работят още 10 младежи със сходни съдби.

Нашата обща цел е да осигурим изхранване на нашите младежи, на които осигуряваме работа в Чайната от години, където се учат на самостоятелност и трудови навици. Една част от тях са самостоятелно живеещи, без подкрепата на семейство.

През зимния период, предвид нарастващите разходи за режийни, забелязваме, че младите хора като Иво нямат достатъчно средства и основно се хранят с бърза и нездравословна храна, а понякога дори не се хранят.  Една част от тях, вследствие на нездравословния си начин на живот, често боледуват.

Към настоящия момент и предвид продължителната пандемия нямаме възможност нито да им увеличаваме заплатите, нито да им осигурим здравословна, питателна храна, от която имат нужда в подрастващата възраст.

Затова, бихме искали да ги подкрепим като им осигурим топъл обяд, приготвен от самите тях с помощта на професионални ни готвачи.

С набирането на сумата от 5 000 лв. вие ще ни дадете възможност да предоставим вкусно и здравословно хранене на нашите момичета и момчета през цялата зима.

Дарете за нашата кауза и бъдете част от мечтите на Иво и още 10 младежи като него.

Подарете им усещане за семейство, дом и уют.

Можете да подкрепите кампанията с дарителски SMS с текст DMS SUPA на номер 17 777 за трите мобилни оператора

 

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Десислава Джипова
Donated so far
 5,020  лв.

Goal amount
 5,000  лв.
End of Campaign
24.12.2021
Donor(s)
61

Category : Деца в риск

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация 'Социалната Чайна'

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  1,691  лв.
Anonymous donor  30  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Anonymous donor  10  лв.
Anonymous donor  99  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Десислава Джипова

Campaign QR Code

Дарете топъл обяд за Иво и още десет младежи - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта