Back to Campaigns

Подари топла черупка


Ние сме Ива и Иво - екипът на Спасителният център за костенурки към Фондация „Геа Челониа.

Нашата любов и мисия е да помагаме на едни от най-неглижираните диви животни - костенурките.
Те са втората най-силно застрашена от изчезване група животни в света след приматите и са много уязвими. Ежедневно стават жертви по пътищата, под багерите на нивите, при строителството на комплекси и голф-игрища, при пожари, дори при срещи с кучета и хора.  

Центърът е единственият специализиран в лечението на пострадали костенурки в България. Всяка година приемаме и освобождаваме над 250 успешно излекувани при нас костенурки и около 200 бебета, излюпени при нас, което за 14 години съществуване прави над 6000 спасени костенурки. А това е много! Животът на всяка костенурка е важен за нас. Спасителният център е изграден в нашия дом в несебърското село Баня и е неразривно свързан с живота ни. При нас костенурките получават максимално добро отношение и лечение. Искаме да ги има и за децата на нашите деца.

Костенурката Коста е наш пациент, намерен на пътя край Созопол с огромна зееща дупка на част от черупката му. Вероятно прибран за домашен любимец, той е избягал от двора и се е озовал на пътя между фучащите коли. Тежко ранен, той бе докаран в нашия център. Болни и пострадали костенурки като Коста, приети в края на лятото и есента не могат да заспят зимен сън с раните си и ще трябва да се лекуват. За да оздравеят им е нужна много топлина, светлина и лично пространство. За да им ги осигурим, сме изправени пред огромно предизвикателство и имаме нужда от вашата помощ: ДА ИЗГРАДИМ КОСТЕНУРКОВА ЛЕЧЕБНИЦА.

Изграждането на лечебницата ще струва 13855 лв. и включва:

  • изработка, транспорт и монтаж на олекотена метална конструкция и термопанели
  • вратопрозорец с ПВЦ дограма
  • прокарване на ток и вода

Вашата помощ ни е нужна сега, за да успеем до Коледа, преди да дойде зимата. Ако смятате, че каузата ни е смислена и заслужава внимание и подкрепа, подайте ни ръка, защото не можем да се справим сами финансово.

Споделете тази кампания, подкрепете ни със средства, свържете ни с компании, които биха дарили средства или строителни материали, с медии и хора, които биха разгласили кампанията ни!

Защо да дарите?

Защото стотици пострадали костенурки няма къде да бъдат лекувани. С вашия дар вие изграждате тухличка или стена от костенурковата лечебница. Дарявайки, вие спасявате живот.

БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ СЪРЦЕ за вашата подкрепа в усилията ни да опазим костенурките!

Можете да подкрепите кампанията с дарителски SMS с текст DMS KOSTENURKA на номер 17 777 за трите мобилни оператора


Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Ива Лаловска
Donated so far
 8,451  лв.

Goal amount
 13,855  лв.
End of Campaign
13.01.2022
Donor(s)
139

Category : Природа / животни

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Геа Челониа"

Donors

Donor Name
Amount
Стефан Петров  150  лв.
Anonymous donor  300  лв.
Албена Калайджиева  50  лв.
Кристина Петкова  100  лв.
Vesela Vasileva  50  лв.

Giveback details


Donate 50 lv. and get:
Гостуване в Центъра за костенурки

Total: 100 gift/s/.
 

Donate 200 lv. and get:
Уикенд в Центъра за костенурки

Total: 40 gift/s/.
 

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Ива Лаловска

Campaign QR Code

Подари топла черупка - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта