Back to Campaigns

Последният дар на човека – кауза за донорство и документалистика


Последният дар на човека“ е мултимедийна документална история за донорството на органи и цели да популяризира каузата сред българското общество. Проектът е създаден от фотографа Александър Николов и журналиста Димитър Панайотов. Всичко започва през 2015 г., когато братът на Александър става донор след смъртта си на 21 години, по този начин спасявайки 4 човешки живота. 

Над 1000 българи чакат за нов орган. Със сегашните темпове на трансплантации ще са нужни повече от 20 години, за да получи всеки един от тях шанс за живот. Те обаче нямат това време. Затова и вече хиляди недочакаха и хиляди тепърва ще чакат. „Последният дар на човека“ е призив за промяна. 

Проектът е плод на хиляди часове безвъзмезден труд не само на двамата автори, но и на екип от 20 души, които им съдействат. Той се осъществява след 6 години работа, през които са проведени над 120 срещи и десетки снимачни дни в рамките на над 15 населени места в страната. В историята участват повече от 40 герои – семейства на донори, лекари, чакащи за нов орган и вече получили такъв. Историята може да прочетете на www.dokumentalisti.bg/dar 

Подобен по мащаби и тема проект е възможен само чрез публично и гражданско финансиране.

Затова имаме нужда от вашата подкрепа за:

1) Да осъществим „Последният дар на човека“ по възможно най-добрия начин. Събраните средства ще отидат за покриване на разходи за дизайн, илюстрации, графики, превод, редакция, продуциране на аудио и видео съдържание, печат за изложби и физически издания. Съществена част от бюджета ще отиде и за разпространение на историята - колкото повече хора се докоснат до нея, толкова повече ще се говори за донорство. А само един разговор за донорство с приятели и семейство може да доведе до спасяване на човешки животи. 

2) В случай, че желаната сума бъде надмината, допълнителните средства ще подпомогнат развитието на Фондация „Документалистите“, чиято основна цел е развитието на модерна документална журналистика в България, която говори по важни социални въпроси. Желанието на двамата автори е дългосрочното развитие на жанра и за тях „Последният дар на човека“ е едва началото. 

Всеки, който ни подкрепи, ще получи:

  1. Покана за нашата затворена Facebook група за дарители, където ще обсъждаме този и следващите проекти на “Документалистите”;
  2. Ранен достъп до подкаст епизод за донорството на органи;
  3. Ексклузивни материали зад кадър;
  4. Допълнителни снимки и истории от „Последният дар на човека“.

В случая, че достигнем целевата сума 20 наши дарители ще получат постер със снимка от проекта, а на десетте най-допринесли, ще изпратим принт А4 с подпис и послание.

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Фондация Документалистите
Donated so far
 8,542  лв.

Goal amount
 15,000  лв.
End of Campaign
28.07.2022
Donor(s)
105

Category : Подобряване на средата

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Фондация "Документалистите"

Donors

Donor Name
Amount
Nikola Yordanov  50  лв.
Anonymous donor  25  лв.
Диана Иванова  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  75  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Фондация Документалистите

Campaign QR Code

Последният дар на човека – кауза за донорство и документалистика  - Платформата
Платформата.бг © 2024. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта