Back to Campaigns

Чистене 2017 Централен Балкан и ПП Българка


PLG_JWPLAYER_LOADING_THE_PLAYER

Чистенето е една високо-интензивна, високо-надморска и освежителна активност за дълбочинно прочистване на високопланинските терени, където – удивително – все още се намират отпадъци, често невидими с просто око.
Движението е в ход вече 20 години, през които обхвана по-голямата част от високо-планинските хребети из България. Освен че свали над 100 тона отпадъци, включително под формата на разпадащи се сгради, движението за почистване привлече и увлече над 2000 души и създаде общност от хора със споделени ценности за грижа и закрила на планината и природата, общност, където решенията се взимат хоризонтално, където всички участваме, както в организацията, така и в дезорганизацията.

Ето какво е осигурено от За Земята: места за свободно къмпингуване, вкусни вегетариански гозби, работни ръкавици и чУвали за боклук, други организационни дреболии и предвидени и непредвидени хубави мигове. От вас е доброволния труд, положителната мисъл, песен и събрани дърва за вечерния огън ;)

Тази година то ще се състои в Национален парк „Централен Балкан“ и ПП "Българка" от 02.09.2017 до 10.09.2017. Изданието ще бъде малко по-различно от предишните три, защото в първите дни планираме Академия с практични работилници и семинари, които ще обявим по-късно.
Маршрутът също не е напълно уточнен, засега възнамеряваме да тръгнем от Узана на 04.09 и да преминем през х. Мазалат и х. Триглав.

Повече на нашия сайт - http://bit.ly/2qBHcbN

Фейсбук събитието - https://www.facebook.com/events/1401567839908493/

Общата сума, която ни е нужна за да проведем събитието е 3500 лв., като по-голямата част от нея се използва за закупуването на храната за доброволците, които обикновено са към 100, а времетраенето на Чистенето е 7 дни.

Бихме се радвали чрез вашата помощ да съберем сумата нужна за транспорта на храната, материалите и отпадъците – 500 лв.; чували и ръкавици – 500 лв.

Благодарим!

NEWS AND COMMENTS

Default Avatar
Кристиян Найденов
Donated so far
 150  лв.

Goal amount
 1,000  лв.
End of Campaign
31.08.2017
Donor(s)
3

Category : Подобряване на средата

Legal state: NON-PROFITS

Beneficiary: Екологично сдружение За Земята

Donors

Donor Name
Amount
Anonymous donor  50  лв.
Anonymous donor  50  лв.
Кристиян Найденов  50  лв.

CAMPAIGN PROMOTER

Default Avatar
Кристиян Найденов

Campaign QR Code

Чистене 2017 Централен Балкан и ПП Българка - Платформата
Платформата.бг © 2020. Дарителска платформа, управлявана от Фондация BCause. Всички права запазени!

Търси в сайта